Futsal Eb-selejtező: a finneket már simán verte a magyar válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.28. 19:38
null
A mieink már minimum playoff-résztvevők (Fotó: mlsz.hu)
A magyar férfi futsalválogatott a 2014-es Európa-bajnokság olaszországi selejtezőtornájának 2. fordulójában Finnországgal találkozott, és 2–2 után eldöntve a mérkőzést végül 5–2-re győzött. A továbbjutás a házigazda elleni szombati mérkőzésen dől majd el.

A mieink Harnisch Ákos 3. percben szerzett találatával szereztek vezetést a finnek ellen, akik nem sokkal később egyenlíteni tudtak. Dróth Zoltán újabb vezetést jelentő találatára is volt válasza az északiaknak, de még a szünet előtt újra sikerült betalálni, ismét Dróth volt eredményes. Harnisch sem akart lemaradni, és nem sokkal a szünet után szintén duplázni tudott, majd Dávid Richárd gólja tette biztossá a győzelmet.

„Végig az történt a pályán, amit mi akartunk, akár több góllal is nyerhettünk volna – értékelt a meccs után Frank Tamás. – Mindenki nagy akarással játszott a csapatból, néha kicsit túl is pörögtünk, ezért pár fegyelmezetlenség becsúszott ugyan, de azt játszottuk, amit elterveztünk, és a második félidőben már magabiztosan uraltuk a játékot. Azt a taktikát választottuk, amit egy ilyen ellenféllel szemben játszani kell, a szervezett védekezésünk hatékony volt a fegyelmezett, de váratlan húzásokra nem képes finn játékosokkal szemben. Volt néhány nagyon jó egyéni teljesítmény a csapatban, a többiek pedig erős átlagot hoztak, és ez elég volt ahhoz, hogy kihasználjuk a finnek gyengéit. A két győzelemmel elértük a minimális célunkat, szombaton az olaszok ellen felszabadultan, teher nélkül játszhatunk, éa mindent megteszünk annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk."

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel immár biztosan továbblépett minimum a szeptemberi play-offba. Az egyes csoportban, amelynek küzdelmeit Bariban rendezik, Finnország mellett Montenegró, és Olaszország szerepel. A mieink az első fordulóban Montenegrót verték meg, a továbbjutás kérdése a házigazdák elleni szombati meccsen dől el.

A csapatok hét négyes minitornán szerepelnek, a csoportelsők automatikusan kijutnak a jövő évi kontinensviadalra, míg a hét csoportmásodik, illetve a legjobb harmadik pótselejtezőt játszik. Az Európa-bajnokságot január 28. és február 8. között Antwerpenben bonyolítják le. A rendező jogán Belgium automatikusan résztvevő.

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG 2014
SELEJTEZŐ, 2. SZAKASZ, 1. CSOPORT, BARI
1. FORDULÓ
FINNORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–5 (2–3)

Magyarország: Balázs Zoltán - Németh Péter, Lódi Tamás, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán. Cserék: Pallai Gábor, Nagy Tamás, Frank Péter, Szécsi Barna, Trencsényi. Szövetségi edző: Frank Tamás
Gólszerzők: Majamaa (5:07), Lind (11:31), ill. Harnisch (2:52, 20:45), Dróth (6:49, 18:10), Dávid (30:42)

A másik találkozón: Olaszország–Montenegró 6–0

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Magyarország–Montenegró 4–3 (1–2)
Olaszország–Finnország 5–1

3. FORDULÓ (szombat)
16.30: Montenegró–Finnország
19.00: Magyarország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik