U21-es válogatott: hatgólos döntetlen a Tatabánya ellen

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 07:30
Szerdán Telkiben rendezték meg az U21-es labdarúgó-válogatott táborzáró mérkőzését, amely izgalmas, jó színvonalú, gólgazdag összecsapást hozott a Tatabánya ellen.

A szövetség honlapja, az mlsz.hu számolt be róla, hogy a Róth Antal vezette szakmai stáb a hét első három napján azoknak a játékosoknak tartott edzőtáborozást Telkiben, akik korábban még nem szerepeltek az U20-as és az U21-es együttesben, vagy csak epizódszerepet kaptak a gárdában, ám klubjukban nyújtott teljesítményükkel felhívták magukra a figyelmet.

Az edzőtáborozást szerda délután a másodosztály Nyugati csoportjában szereplő Duna FC Tatabánya elleni felkészülési mérkőzés zárta, amelyen a két csapat 1–1-es félidő után 3–3-as döntetlent játszott egymással. A válogatott góljait Bese Barnabás, Szeles Tamás és Baracskai Roland szerezték, míg a Bányász találatai Weitner Ádám gólja mellett két öngólból (Lang Ádám és Jagodics Márk révén) estek.

Az U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, az addig rendelkezésre álló mintegy kilenc hónap elsősorban a keret kialakítását szolgálja.

„Olyan játékosokból igyekeztünk összeállítani a keretet, akiknek nem volt még U21-es, illetve nemzetközi tapasztalatuk – mondta a táborzárás után az mlsz.hu-nak Róth Antal. – A keretben összesen tizenhárom olyan labdarúgó szerepelt, akit még nem ismertem személyesen, róluk hasznos információkat szerezhettem az elmúlt három napban. A játékosok fegyelmezetten és nagy figyelemmel álltak hozzá a feladathoz és a felkészülési mérkőzéshez, ezért a háromnapos közös munka minden szempontból elérte a célját. A 94-es születésű korosztály tagjainak belépésével fokozódik a versenyhelyzet a csapatba kerülésért, a jövőben az ő teljesítményüket is kiemelt figyelemmel követem, a következő hasonló összetartáson újabb futballisták kaphatnak lehetőséget ebből a korosztályból. Sajnos a keret tagjai közül kevesen játszanak a legmagasabb szinten, többen a harmadosztályban szerepeltek ősszel, bízom benne, hogy hamarosan sokaknak sikerül előrelépniük. A Tatabánya elleni mérkőzésen peches módon, két öngóllal értünk el döntetlent, de az eredmény reálisnak mondható, elsősorban a meccs első félidejében látottakkal voltam elégedett."

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
U21-es válogatott–Duna FC Tatabánya 3–3 (1–1)
U21-es válogatott, első félidő: Nagy Gergely – Króner Martin, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Farkas Márk – Bese Barnabás, Tölgyesi Viktor, Batik Bence, Kleinheisler László – Pekár László, Városi Viktor
U21-es válogatott, második félidő: Ambrusics Róbert – Pál Dávid, Erdei Gábor, Jagodics Márk, Króner Martin (Farkas Márk) – Holman Dávid, Szeles Tamás, Papp Kristóf, Baracskai Roland – Batizi-Pócsi Balázs, Horváth Péter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik