U19: a magyar válogatott elutazott a portugáliai Eb-selejtezőtornára

mlsz.hu mlsz.humlsz.hu mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2011.11.02. 17:28
Címkék
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott péntektől Portugáliában vesz részt Európa-bajnoki selejtező tornán. Tuboly Frigyes együttese ma utazott el az Ibériai-félszigetre. 

A válogatott bő keretének tagjai vasárnap találkoztak Telkiben, a Portugáliába utazó 18 játékos névsorát kedden este hozta nyilvánosságra a Tuboly Frigyes vezette szakmai stáb. A magyar csapat pénteken San Marino ellen kezdi meg az Eb-selejtező tornát, vasárnap Feröer-szigetek, kedden pedig a házigazda Portugália lesz az ellenfél, a csoportból az első két helyezett jut a tavaszi elitkörbe.Tuboly Frigyes vezette szakmai stáb. A magyar csapat pénteken San Marino ellen kezdi meg az Eb-selejtező tornát, vasárnap Feröer-szigetek, kedden pedig a házigazda Portugália lesz az ellenfél, a csoportból az első két helyezett jut a tavaszi elitkörbe.

A mieink az őszi felkészülés során négy mérkőzést játszottak, részt vettek a szerbiai Vilotic-kupán, ahol a második helyet szerezték meg, majd hazai pályán megmérkőztek a lengyel válogatottal.

„Úgy gondolom, a felkészülés során összeállt az a keret, amely sikerrel veheti a selejtezőket – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes. – A tervezetthez képest eggyel kevesebb mérkőzést tudtunk játszani, de így is megfelelően felkészültünk a selejtezőkre. Az ellenfelek közül a házigazda portugálok képviselik a legnagyobb játékerőt, de óva intenék mindenkit attól, hogy lebecsülje a feröeri, vagy a San Marinó-i csapatot, mert ezen a szinten sincsenek már gyenge ellenfelek. Feröer-szigetek válogatottja tavaly döntetlent játszott a horvátokkal, és Litvániát is megszorongatta, ez is mutatja, hogy minden egyes mérkőzésre tökéletesen fel kell készülnünk. Egyértelműen a továbbjutás a cél, de természetesen nem mondunk le az első hely megszerzéséről sem.”

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
San Marino–Magyarország péntek,16.00 óra, Barcelos
Feröer-szigetek–Magyarország vasárnap, 16.00, Povoa de Varzim
Portugália–Magyarország szerda, 16.00, Fao
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok
Dombó Dávid (Illés Akadémia)
Abu Attila (Dunaújváros)
Védők
Pál Dávid (ZTE)
Poór Patrik (MTK)
Tóth Ferenc (SZTK)
Lang Ádám (Veszprém)
Tar Zsolt (Puskás Akadémia)
Kozma Máté (Győri ETO)
Patvaros Zsolt (Kecskeméti TE)
Középpályások
Adorján Krisztián (Liverpool)
Holman Dávid (FTC)
Hajdú Ádám (Liverpool)
Pakú Roland (Győri ETO)
Radó András (Illés Akadémia)
Szécsi Márk (Debreceni VSC)
Vass Patrik (MTK Budapest)
Támadók
Novothny Soma (Veszprém)
Vécsei Bálint (Budapest Honvéd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik