„Nem az Anzsi dönti el, hogy Dzsudzsák játszik-e a finnek ellen”

mlsz.hu mlsz.humlsz.hu mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2011.10.06. 13:43
null
A válogatott orvosa szerint Dzsudzsák Balázs teljes intenzitású munkát végezhet (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
Dzsudzsák Balázs nem vett részt a finnek elleni jövő heti Eb-selejtezőre készülő válogatott ma délelőtti edzésén, mert újabb orvosi kontrollon vett részt. Erre azért volt szükség, mert a labdarúgó orosz klubja, az Anzsi vezetői számára nem voltak teljesen megnyugtatóak a keddi felvételek. A válogatott orvosa, Szilágyi György szerint azonban a mai újabb vizsgálatok minden kétséget kizáróan bizonyítják, a szélső meggyógyult, teljes értékű munkát végezhet – adta hírül hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n a Magyar Labdarúgó-szövetség. Az alábbiakban változtatás nélkül olvashatják az MLSZ közleményét.

A válogatott szélsője a Class FM rádióban nyilatkozva indokolta meg, miért kellett ismét orvosi vizsgálaton részt vennie, ám szavait több helyen hibásan értelmezték, és téves információk is napvilágot láttak a sajtóban.

A futballista kulcscsontját kedden megröntgenezték, és a felvétel alapján az őt operáló orvos gyógyultnak nyilvánította. Ezt a felvételt a szövetség munkatársai elküldték az Anzsi Mahacskalának, és az orosz klub illetékesei szerdán jelezték: az egyik felvétel számukra nem megnyugtató, és ez alapján a válogatottban való szerepeltetése aggodalomra ad okot.

Dzsudzsák Balázs ezért csütörtök reggel visszatért a kórházba, ahol egy többdimenziós felvétel készült kulcscsontjáról.

„A felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy Balázs csonttörése meggyógyult, és folytathatja a sportolást, a kollégám erről tájékoztatta az Anzsi orvosi stábjának egyik tagját is – fogalmazott dr. Szilágyi György, a válogatott orvosa. – Félreértés ne essék: ez nem azt jelenti, hogy Balázs tökéletesen egészséges, hiszen a sérült rész körüli izmok még regenerációra szorulnak, de az edzéseket már teljes intenzitással végezheti.”

A válogatott vezetése jó kapcsolatra törekszik minden klubbal, ezért az Anzsi Mahacskalát is folyamatosan tájékoztatja Dzsudzsák Balázs állapotáról, arról azonban nem az orosz klub dönt, hogy a futballista játszhat-e a finnek elleni mérkőzésen. Ebben a kérdésben kizárólag a válogatott orvosai és a szakmai stáb határozhat – fogalmaz az MLSZ közleményében.

SZURKOLÓI ARÉNA ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON!

A magyar és a finn válogatott Eb-selejtezője kapcsán Magyarországon először nyílik Szurkolói Aréna. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak október 11-én (a magyar–finn Eb-selejtező meccs napján) 15:00-tól aDürer kertben(Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19–21.),a Puskás Ferenc Stadion közvetlen közelében.

 

Meccs előtt, alatt és után isfolyamatosan akciókkal, jó hangulattal és meglepetésekkel várnak a szervezők minden szurkolót!A jeggyel nem rendelkezők kivetítőkön keresztül is nézhetik a meccset.

 

Az eseményre itt tudsz regisztrálni:https://www.facebook.com/event.php?eid=223119101074511

(x)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik