U17-es válogatott: újabb sima, 3-0-s siker a fehéroroszok ellen

Vágólapra másolva!
2011.03.03. 19:41
A magyar 17 éven aluli labdarúgó-válogatott másodszor mérkőzött meg felkészülési mérkőzésen a fehéroroszokkal és másodszor is magabiztosan, 3–0-ra nyerte meg a Telkiben lejátszott mérkőzést – adta hírül az mlsz.hu.

A Banai Dávid - Zámbó Dániel (Kiprich Dávid, 46.), Szilvási Péter (Kelemen Márk, 55.), Zsirai Martin, Eperjesi Gábor - Halmai Ramón (Farkas Aurél, 55.), Kocsis Gergő - Karacs Péter (Pintér András, 61.), Lőrinczi Attila (Illés Dávid, 61.), Prosser Dániel (Barcsay Márk, 55.) - Novothny Soma (Szécsi Márk, 46.) összteállítású magyar U17-esek a 14. percben szerezték meg a vezetést: egy látványos akció végén Lőrinczi Attila passzolt jó ütemben Novothny Somához, aki a jobb alsó sarokba helyezett.Banai Dávid - Zámbó Dániel (Kiprich Dávid, 46.), Szilvási Péter (Kelemen Márk, 55.), Zsirai Martin, Eperjesi Gábor - Halmai Ramón (Farkas Aurél, 55.), Kocsis Gergő - Karacs Péter (Pintér András, 61.), Lőrinczi Attila (Illés Dávid, 61.), Prosser Dániel (Barcsay Márk, 55.) - Novothny Soma (Szécsi Márk, 46.) összteállítású magyar U17-esek a 14. percben szerezték meg a vezetést: egy látványos akció végén Lőrinczi Attila passzolt jó ütemben Novothny Somához, aki a jobb alsó sarokba helyezett.

A 28. percben ismét Lőrinczi volt az előkészítő, a befejező szerepét pedig ezúttal Prosser Dániel vállalta magára. A folytatásban is jelentős volt a mieink fölénye, de a szünetig nem született újabb találat. A 3–0-s végeredmény Karacs Péter állította be, aki az 59. percben egy nagyszerű egyéni akció végén talált a kapuba: lefutotta védőjét, majd 12 méterről lőtt a hálóba.

„Szervezetten, tudatosan futballoztunk, a mai győzelem az igazi csapatjáték eredménye, külön örülök annak, hogy nagyon motivált játékosokat láthattam a pályán – nyilatkozta a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző. – Amennyiben ez a csapategység jellemez bennünket az Eb-elitkörben is, és mindez kiegészül jó egyéni teljesítményekkel, valamint bátor hozzáállással, akkor a tétmérkőzéseken is sikeres lehet együttesem."

A magyar fiatalok március 24-én Szombathelyen Oroszország, 26-án Bükön Izland, 29-én pedig Szombathelyen Románia ellen játszanak az elitkörben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik