Felkészülés: az U18-as válogatott legyőzte Finnországot Telkiben

Vágólapra másolva!
2011.03.08. 19:28
A magyar U18-as labdarúgó-válogatott Kapaczina Valér góljával 1–0-ra legyőzte Finnországot felkészülési mérkőzésen Telkiben.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a mieink a Dombó Dávid – Poór Patrik, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté – Paku Roland (Paulitzky Balázs, 23.), Papp Máté – Matetics István (Tudja Dávid, 63.), Radó András (Vass Patrik, 70.), Kapaczina Valér – Erdélyi László (Serfőző Bence, 67.) összeállításban szerepeltek.

Az első félidőt mindkét csapat óvatosan kezdte, majd válogatottunk tett szert némi mezőnyfölényre. A helyzetek sem maradtak el, Erdélyi László többször is közel került a gólszerzéshez, de az első fél órában még kimaradtak a lehetőségek. A 38. percben megszereztük a vezetést, Kapaczina Valér az oldalvonal közeléből, éles szögből lőtte be a kapu elé a labdát, amelyi egy finn védő fején megpattant, és a hálóban kötött ki.

A finnek sem adták fel a támadások lehetőségét, támadóik többször is kemény munkára késztették védelmünket. A második félidőben kiválóan tartotta előnyét a magyar csapat, és további helyzeteket is kialakított, de kapusunknak, Dombó Dávidnak is akadt dolga. A 80. percben a finn gárda tíz főre olvadt, ám a lefújásig újabb gól már nem esett, a magyar válogatott 1–0-s győzelmet aratott.

„Az első félidőben több helyzetet is kialakítottunk, ebből egyet sikerült gólra váltanunk. Ebben az időszakban jobban ment a játék, mint a fordulás után, de összességében elégedett vagyok, mert sikeres felkészülési meccset játszottunk, amelyen több jó egyéni teljesítményt is láthattam, amelyekre a későbbiekben alapozni tudunk" – mondta Tuboly Frigyes szakvezető a lefújás után.

A két válogatott csütörtök délben ismét megmérkőzik egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik