U17: vereség az első horvátországi felkészülési meccsen

mlsz.hu mlsz.humlsz.hu mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2011.02.16. 07:44
Címkék
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott kedden délután lejátszotta első horvátországi felkészülési mérkőzését. A vendéglátó horvát együttes küzdelmes mérkőzésen 2–0-ra legyőzte Bene Ferenc szövetségi edző csapatát.

A mieink a Nagy Gergely – Csató Martin (Zámbó Dániel, 41.), Zsirai Martin (Szilvási Péter, 75.), Kelemen Márk, Eperjesi Gábor – Pintér András, Halmai Ramon (Farkas Aurél, 55.), Kleinheisler László (Prosser Dániel, 64.) – Szécsi Márk, Benkő Kristian (Szenes Bence, 55.), Barcsay Márk (Bese Barnabás, 41.) összeállításban léptek pályára a mérkőzésen.

A horvátok jól kezdték a találkozót, az első tíz percben jelentős fölényben játszottak, és a 11. percben – egy jogtalannak tűnő büntetőből – megszerezték a vezetést. A gól után kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, helyzeteink is adódtak, de játékosaink gyakran pontatlanok voltak támadásban, ezért nem sikerült megszerezniük az egyenlítő találatot. A fordulás után is küzdelmes, kiegyenlített volt a játék, a gólszerzés azonban ismét csak a hazaiaknak jött össze, akik végül 2–0-ra megnyerték a találkozót.

„Az első negyedórában beszorítottak bennünket a horvátok, és el kell ismerni, hogy a játék képe alapján megérdemelten szereztek vezetést – mondta az mlsz.hu-nak Bene Ferenc. – A folytatásban voltak periódusok, amikor sikerült felvennünk a ritmust, és adódtak kidolgozott gólhelyzeteink is. Önkritikusan meg kell jegyezni, hogy a horvát csapat gyorsabb futballt játszott, mint mi. Ezeknek a mérkőzéseknek akkor van értelmük, ha a játékosok a saját bőrükön érzik, hogy a nemzetközi élfutball milyen szintet képvisel, és a következő meccseken képesek lesznek alkalmazkodni ehhez a szinthez. Elmarasztalni nem tudom a játékosokat, mindenki becsülettel állt a találkozóhoz, bízom benne, hogy a folytatásban hatékonyabb lesz a támadójátékunk, és jobban fel tudjuk venni a nemzetközi mérkőzések nagyobb ritmusát."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik