Róth Antal begyűjtötte a szükséges információkat

Vágólapra másolva!
2010.07.27. 20:34
null
A Szolnok ellen még Egervári Sándor irányította a csapatot, de Róth Antal is a kispadon ült (balra)<br /> (Fotók: Németh Ferenc)
A magyar olimpiai v&aacute;logatott kedden d&eacute;lut&aacute;n egy felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;ssel z&aacute;rta h&aacute;romnapos telki edzőt&aacute;bor&aacute;t, a fiatalok a Szolnok &eacute;lvonalbeli csapat&aacute;val m&eacute;rkőztek meg, &eacute;s 2&ndash;1-es győzelmet arattak. A m&eacute;rkőz&eacute;sre kil&aacute;togatott dr. Cs&aacute;nyi S&aacute;ndor, az MLSZ eln&ouml;ke, illetve V&aacute;gi M&aacute;rton főtitk&aacute;r, Berzi S&aacute;ndor aleln&ouml;k, Nyilasi Tibor sportigazgat&oacute; &eacute;s Both J&oacute;zsef k&eacute;pz&eacute;si igazgat&oacute; is.

Csányi Sándor előbb megtekintette a telki edzőkomplexumot, majd Vági Márton, Berzi Sándor, Nyilasi Tibor és Both József társaságában bemutatkozott az olimpiai válogatott tagjainak, és egy rövid beszédet is tartott a játékosoknak.

A szövetség elnöke elmondta, azon dolgozik, hogy minden feltétel adott legyen a válogatottak sikeres szerepléséhez, és azt kérte a futballistáktól, hogy ők is legyenek partnerek a közös munkában, sportemberekhez méltó magatartással végezzék feladatukat. Csányi Sándor ismét leszögezte: nem futballista „celebeket" akar látni a magyar címeres mezben, hanem olyan labdarúgókat, akik miközben élik a fiatalok normális életét, mindent alárendelnek a futballnak, és a magyar válogatottnak.

A megbeszélés után az együttes a Szolnok élvonalbeli együttesével mérkőzött meg. Olimpiai válogatottunk a Somodi Bence – Szokol Zsolt, Pintér Ádám, Debreceni András, Zámbó Bence – Tóth Bence, Simon Ádám, Gyömbér Gábor, Kulcsár Dávid – Lencse László, Balázs Zsolt összeállításban kezdte a mérkőzést, majd a második félidőben az Esterházy Mátyás – Szekeres Adrián, Dvorschák Gábor, Debreceni András, Szabó János – Kulcsár Dávid, Pintér Ádám (Gyömbér Gábor a 70. percben), Pátkai Máté, Balázs Zsolt – Lencse László (Tóth Bence a 70. percben), Szilágyi Péter összetételű együttes játszott.

A mérkőzésen Lencse László szerzett vezetést az olimpiai válogatottnak, majd a szünet után Tóth Bence is betalált az együttesből, a találkozó 2–1-es végeredménnyel zárult.

„Rövid idő állt a csapat rendelkezésére, de hasznos volt a kétnapos összetartás, mert testközelből láthattam a játékosokat edzésen, és mérkőzés közben is – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi edző. – Ezúttal én még csak külső szemlélő voltam, és azt láttam, hogy a futballisták fegyelmezetten játszottak, betartották Egervári Sándor utasításait, igyekeztek végrehajtani a kért taktikai feladatokat."

„A bajnoki felkészülés utolsó fázisában a játékosok egyelőre eltérő erőállapotban vannak, de mindenki a maximumot hozta ki magából, és biztos vagyok benne, hogy amint elkezdődik a szezon, technikailag is pontosabbak lesznek a labdarúgók. Ez a két nap remek alkalom volt az információszerzésre, rengeteg anyaghoz, elemzéshez hozzájutottam, és személyesen is megismerhettem a játékosokat. A következő napokban folytatom a munkát, fontosnak tartom, hogy mielőbb felvegyem a kapcsolatot a klubedzőkkel, ezért ez a hét ennek a feladatnak a jegyében zajlik majd" – tette hozzá Róth Antal.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
U21-es magyar válogatott–Szolnoki MÁV 2–1
G: Lencse, Tóth B., ill. Hegedűs
Csányi Sándor és Nyilasi Tibor is megtekintette a találkozót
Csányi Sándor és Nyilasi Tibor is megtekintette a találkozót

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik