Délelőtt Budai Vár, délben „Puskás-étterem", este magyar–portugál

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2009.09.09. 20:28
Címkék
A szurkolók este fél héttől kezdtek gyülekezni a Puskás Ferenc Stadion környékén a portugálok elleni vb-selejtező előtt. Kamerákat szerelő rendőrök, kisgyermekes családok, rimaszombati iskolai csoport – hangulatjelentés a magyar–portugál előtt.
A legkisebbek is kíváncsiak a válogatottra
A legkisebbek is kíváncsiak a válogatottra

A Puskás Ferenc Stadion környékén 17 óra tájban a térfigyelőkamerákat szerelő rendőrök és a gyülekező árusok jelezték, hogy néhány óra múlva itt bizony meccs lesz.

Fél hat tájban kezdtek megérkezni a kisebb-nagyobb szurkolói csoportok is. Akárcsak szombaton a svédek ellen, ezúttal is a határon túlról érkező drukkerek értek leghamarabb a stadionhoz.

„Döntetlenre mindenképpen jók leszünk, de a győzelmet sem tartom elképzelhetetlennek" – nyilatkozta az egyik dunaszerdahelyi szurkoló.

A felvidéki drukkerek többsége Rimaszombatból, Dunaszerdahelyről, illetve Nyárasdról érkezett, míg Erdélyből Kolozsvárról, a Partium területéről Szatmárnémetiből és Nagyváradról érkeztek drukkerek.

„Amikor csak tehetjük, mindig jövünk a válogatott meccseire. Szerintem kikapunk, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy itt vagyunk" – mondta egy kolozsvári szurkolóhölgy, aki hozzátette, hogy sok női társával ellentétben nem azért jött ki a portugálok elleni találkozóra, hogy Cristiano Ronaldót lássa. Ő Torghelle Sándorra és Hajnal Tamásra kiváncsi.

Jó érzés volt látni, hogy a svédek elleni szombati vereség ellenére milyen sokan tekintik szívügyüknek a magyar válogatott meccsét, még a határon túl élő magyarok közül is.

Mint ahogy azt is jó volt látni, hogy milyen sok kisgyermekes család választja szerda esti programként a vb-selejtezőt.

A Rimaszombatból érkezők nem csak családi, hanem iskolai programot is szerveztek a Portugália elleni mérkőzés köré.

„Rimaszombatból érkeztünk egy iskolai kirándulás keretében. Délelőtt a Budai Várban voltunk, majd ellátogattunk Puskás Ferenc egykori kedvenc éttermébe, a nap főműsorszámaként pedig megnézzük, hogyan győzik le Juhászék a portugálokat" – nyilatkozta az egyik felvidéki tanár.

A szurkolóktól azt is megtudtuk, hogy mi lesz az eredmény. „Cé vállal hármat, de Dzsudzsák és Sanyi is lő kettőt-kettőt, így 4–3-ra nyerünk" –  mondta a lelkes győri rajongó.

Neki legyen mondva...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik