A sorsolás után Wilco van Buuren továbbjutást vár Gulácsiéktól a vébén

Vágólapra másolva!
2009.04.05. 22:09
Dr. Bienerth Gusztáv, az MLSZ nemzetközi igazgatója és Bazsánt József, a 20 éven aluliak válogatottjának menedzsere arról tájékoztatta a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapját az egyiptomi Luxorból, hogy a szeptember 24. és október 16. között Egyiptomban sorra kerülő U20-as világbajnokságon a magyarválogatott az Egyesült Arab Emírségekkel, Dél-Afrikával és Hondurasszal került egy csoportba, s Alexandriában játssza mérkőzéseit.

U20-AS VB, 2009

  • Házigazda: Egyiptom
  • Helyszínek: Kairó, Alexandria, Port-Szaíd, Iszmálija, Szuez
  • Időpont: 2009. szeptember 25. – október 16.
  • A tornán csak az 1989. január 1-jén vagy azután született játékosok vehetnek részt.
A magyar válogatott a tavaly nyáron Prágában rendezett U19-es Európa-bajnokságon elért harmadik helyével vívta ki a jogot arra, hogy indulhasson az Egyiptomban rendezendő U20-as világbajnokságon.

A tornán 24 válogatott szerepel, a sorsolás során hat darab négyes csoport alakítottak ki, a magyar válogatott az F jelű kvartettben kapott helyet, az Egyesült Arab Emírségekkel, Dél-Afrikával és Hondurasszal együtt – az első mérkőzését éppen ez utóbbi válogatott ellen játssza a magyar csapat.

A sorsolást illusztris körülmények között tartották: a luxori templom romjai között, a mérkőzéseket öt város, Alexandria, Kairó, Port-Szaíd, Iszmálija, és Szuez stadionjaiban rendezik, a magyar válogatott Alexandriában játssza a csoportmeccseket.

A KORÁBBI GYŐZTESEK

1977 Szovjetunió
1979 Argentína
1981 NSZK
1983 Brazília
1985 Brazília
1987 Jugoszlávia
1989 Portugália
1991 Portugália
1993 Brazília
1995 Argentína
1997 Argentína
1999 Spanyolország
2001 Argentína
2003 Brazília
2005 Argentína
2007 Argentína
Az U20-as világbajnokság idehaza eddig talán kevésbé volt szem előtt az elmúlt időszakban, aminek oka, hogy a magyar válogatott 12 éve nem jutott el a tornára – néhány név az akkori csapatból: Rabóczki Balázs, Komlósi Ádám, Balog Zoltán, Kabát Péter, Ferenczi István, Csordás Csaba, Füzi Ákos – Csordás kivételével valamennyien felnőtt válogatottságig vitték.

A torna legnagyobb meglepetése egyébként az, hogy nem harcolta ki a kvalifikációt a címvédő Argentína. A „gauchók” számítanak egyébként a torna 1977 óta íródó története legeredményesebbjének: hatszor diadalmaskodtak.

A csoportmeccsek során egyébként az első két helyezett, valamint a 4 legjobb harmadik kerülhet a legjobb 16 közé, ahonnan már egyenes kieséssel folytatják a csapatok.

Wilco van Buuren, az utánpótlás válogatottakat irányító szakmai stáb vezetője elégedetten fogadta a sorsolás hírét, de hangsúlyozta: senkit sem szabad lebecsülni, ma már nincsenek könnyű ellenfelek, nem szabad félvállról venni három riválisunk egyikét sem.

„Ezzel együtt a sorsolásunk jónak mondható, miként az esélyeink is azok. Nem titkolom: azt várom a csapattól, hogy továbbjusson csoportjából! Alexandriával is szerencsénk van, mert ott közel sem akkora a hőség, mint a többi vb-városban” – mondta a holland szakember a szövetség hivatalos honlapján.

U20-AS VB, 2009

CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Kairó): Egyiptom, Trinidad és Tobago, Paraguay, Olaszország
B-csoport (Kairó): Nigéria, Venezuela, Spanyolország, Tahiti.
C-csoport (Szuez): Egyesült Államok, Németország, Kamerun, Dél-Korea
D-csoport (Iszmálija): Ghána, Üzbegisztán, Anglia, Uruguay.
E-csoport (Port-Szaíd): Brazília, Costa Rica, Csehország, Ausztrália.
F-csoport (Alexandria): Magyarország, Egyesült Arab Emírségek, Dél-Afrika, Honduras
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik