A győztes gólt szerző Benajun szerint egyszerűen borzalmas volt a meccs

Vágólapra másolva!
2009.02.12. 09:43
Mindkét csapatnak bőven van mit csiszolnia játékán a világbajnoki selejtezőkig: ez az izraeli lapok egyértelmű véleménye a szerda esti válogatott mérkőzés után. A helyi újságok egyben azt is elismerik: Erwin Koeman csapata a döntetlent mindenképpen megérdemelte volna a Ramat Ganban.
Az izraeli lapok szerint Dzsudzsák Balázs (7) volt a Koeman-csapat legjobbja
Fotó: Meggyesi Bálint
Az izraeli lapok szerint Dzsudzsák Balázs (7) volt a Koeman-csapat legjobbja
Az izraeli lapok szerint Dzsudzsák Balázs (7) volt a Koeman-csapat legjobbja
Fotó: Meggyesi Bálint
Az izraeli lapok szerint Dzsudzsák Balázs (7) volt a Koeman-csapat legjobbja

Nem túl hízelgő a helyi lapok véleménye az Izrael–Magyarország felkészülési mérkőzésről: a lanyha iram és a gyenge játék kiábrándító volt. Maguk a hazai játékosok is tisztában voltak vele, hogy nem volt jó meccs a szerda esti.

„Az igazat megvallva egyszerűen borzalmas volt a mérkőzés. Egyáltalán nem játszottunk jól, de fontos, hogy így is győztünk. Az viszont teljesen egyértelmű: Görögország legyőzéséhez ez a teljesítmény nem lesz elegendő. Nagyon sokat kell javulnunk” – nyilatkozta a győztes gólt szerző Josszi Benajun a Jerusalem Postnak.

Az izraeliek elsősorban Dzsudzsák Balázst emelik ki a magyar válogatott játékosai közül, és elismerik, a találkozó összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint tipikusan olyan mérkőzés volt, mint amilyeneket Izrael szokott játszani (és megnyerni). A szakember az MLSZ hivatalos oldalának elmondta: több játékoson látszódott a meccshiány.

„A vereség hozzátartozik a sporthoz, de az albánok ellen már tétre megy a játék, így mindenkinek el kell gondolkoznia, mit csinált rosszul. Sok szempontból volt tanulságos a meccs, többek között a keret összetételét illetően is. Valamennyi játékosnak arra kell törekednie, hogy klubjában a lehető legtöbbet játsszon, mert ennek hiánya is látszott az összecsapáson” – értékelt a kapitány.

EMLÉKEZTETŐ – FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS


Helyszín: Tel-Aviv, Ramat Gan Stadion
Nézőszám: 9211
Játékvezető: Marcin Borski (lengyel)
Asszisztensek: Uzi Bason, Nissan Davidi (izraeliek)

KEZDŐCSAPATOK
IZRAEL MAGYARORSZÁG
1 Avat 1 Fülöp
14 Ziv 5 Szélesi
13 Kejnan 4 Juhász
3 Ben Haim 3 Vanczák
6 Ben Dajan 2 Bodor
15 Benajun 6 Vadócz
4 Alberman 8 Gera
16 Ohajon 10 Hajnal
20 Tuama 11 Huszti
12 Golan 7 Dzsudzsák
9 Colautti 9 Torghelle
Szövetségi kapitány: Dror Kastan Szövetségi kapitány: Erwin Koeman

Gólszerző(k): Benajun (76.)
Csere: Avat h. Nir Davidovics (a szünetben), Zsiv h. Sahar (a szünetben), Colautti h. Saban (a szünetben), Tuama h. Buzaglo (62.), Benajun h. Kijal (90.), ill. Vadócz h. Tóth B. (65.), Dzsudzsák h. Rudolf (70.), Juhász h. Tímár (75), Bodor h. Szalai (84.), Szélesi h. Halmosi (84.)
Sárga lap: Ben Haim (7.), ill. Juhász (48.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik