Horváthot segítői ajánlották Koemannak, Szalairól jókat hallott

Vágólapra másolva!
2008.11.18. 10:37
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 20.45-től Belfastban Észak-Írország ellen játssza idei utolsó mérkőzését. A barátságos találkozóra Erwin Koeman két újoncot is behívott a csapatba, a fehérvári Horváth Gábort és a Real Madrid Castillában futballozó Szalai Ádámot, ugyanakkor a Dortmundban a hétvégén remeklő Hajnal Tamás kimaradt a keretből. Az okokról a szövetségi kapitány nyilatkozott.
Koemannak sokan „súgnak”, a képen éppen Esterházy Márton (jobbra)
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Koemannak sokan „súgnak”, a képen éppen Esterházy Márton (jobbra)
Koemannak sokan „súgnak”, a képen éppen Esterházy Márton (jobbra)
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Koemannak sokan „súgnak”, a képen éppen Esterházy Márton (jobbra)

VIDEÓ

Itt tekintheti meg videós összeállításunkat az északírek elleni mérkőzéseinkről és az elmúlt öt évzáró találkozónkról!
– Kissé meglepő, hogy a magyar bajnokságból hívott be játékost a keretbe. Hogyan esett a választása Horváth Gáborra?
– Vaskó Tamás volt az eredeti jelöltem, de az olasz Avellino kérésére nem hívtam meg. Furcsa, de amikor egyeztettünk, az olaszok azt mondták, hogy a csapat szombaton játszik, ez volt olvasható a klub honlapján is, aztán a La Gazzetta dello Sportot lapozgatva vettem észre, hogy pénteken lesz a meccs. Tímár Krisztián sérült, ezért megkérdeztem segítőimet, hogy mit tanácsolnak, és ők Horváth Gábort ajánlották.

– És Szalai Ádám hogyan került képbe?
– Úgy, hogy roppant tehetséges fiatal játékosról van szó, akit szerettem volna közelebbről is megismerni, és a barátságos meccs nagyszerű alkalom erre. Bár őt nem láttam még mérkőzésen, remek híreket hallottam róla.

– Hajnal Tamásnak miért adott felmentést? Meghökkentő volt, hogy a szövetség szerint sérülés miatt, ugyanakkor a játékos szombaton remekelt a Dortmundban.
– Hajnal Tamás az albánok ellen megsérült, ezért nem játszhatott Máltán, majd a Dortmundban sem. Felépült annyira, hogy az utóbbi két klubmeccsén pályára léphetett, de én arra gondoltam, hogy nem terhelem most, ráadásul pénteken újra bajnokija lesz. Egyedül az ő érdekét tartottam szem előtt, és ezt csak most tehettem meg.

A VÁLOGATOTTRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland)
VÉDŐK: Bodnár László (Red Bull Salzburg), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Horváth Gábor (FC Fehérvár), Vanczák Vilmos (Sion), Vermes Krisztián (Sparta Rotterdam)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gera Zoltán (Fulham), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dárdai Pál (Hertha BSC), Halmosi Péter (Hull City), Tóth Balázs (Racing Genk), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (Hannover 96)
TÁMADÓK: Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Torghelle Sándor (Augsburg), Feczesin Róbert (Brescia), Szalai Ádám (Real Madrid Castilla)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik