Filkor a szezon végéig a Serie B-ben szereplő Grossetóban folytatja

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 15:32
A szezon végéig az olasz labdarúgó-bajnokság második osztályában szereplő Grosseto játékosa lesz Filkor Attila, az Internazionale középpályása. A 19 éves magyar játékos iránt a legutóbbi szezonban még élvonalbeli Chievo is érdeklődött.
Filkor Attila tavasszal a Serie B-ben fejlődhet
Filkor Attila tavasszal a Serie B-ben fejlődhet
Filkor Attila tavasszal a Serie B-ben fejlődhet
Filkor Attila tavasszal a Serie B-ben fejlődhet

A 2007-2008-as szezonban a Grosseto húsz találkozóból ötöt nyert meg, hét alkalommal döntetlent játszott

Az 1988. július 12-én született Filkor 2006 nyarán érkezett a milánói sztárcsapathoz, ezidáig a Primavera-csapatban játszott fontos szerepet. A középpályás reménységre azonban már az A-együttes vezetőedzője, Roberto Mancini is felfigyelt, több találkozón adott lehetőséget számára. A magyar válogatottban tavaly február 7-én Lettország ellen debütált, később még ötször jutott szóhoz.

„Kedd este írtam alá a szerződésemet, már túl is vagyok az első edzésen – mondta el az mlsz.hu-nak Filkor Attila. – A vezetők azt szeretnék, ha a csapat a középmezőnyben végezne, ami szerintem elérhető célkitűzés.”

„Örülök, hogy folyamatos játéklehetőséghez juthatok majd, a másodosztályban valószínűleg komolyabb terhelést kapok, mint a Primavera bajnokságban.”

Az US Grossetót 1912-ben alapították, jelenleg piros-fehér a színe. A klub 1921-ben csatlakozott az Olasz Labdarúgó-szövetséghez.

Az együttes elsősorban a Serie C és az amatőrliga között ingázott, majd 1995-ben súlyos anyagi gondok miatt a megszűnés fenyegette.

A fegyelmi bizottság a pénzügyi problémák miatt nem engedélyezte, hogy a Serie D megnyerése után a C2-ben szerepeljen. A gárdát a hatodik osztályba minősítették vissza, majd a következő két szezon egyaránt feljutást eredményezett.

A Grosseto 2005-ben már a Serie C1-ben játszott, és a következő két szezonban egyaránt elbukta a rájátszást a feljutásért.

A 2006-2007-es szezonban Antonio Cuccureddu vezetőedző irányításával a csapat megnyerte a harmadosztályú pontvadászatot, így ezt a bajnokságot már a második ligában kezdhette, a tréneri posztra Giorgio Roselli került. Három vereség után azonban Stefano Pioli vette át az irányítást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik