Várhidi kiterítette összes kártyáját, Tőzsér és Vass is a kezdőben

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 13:17
Szerdán délben végleg kialakult a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata a világbajnok olasz együttes elleni, 20.50 órakor kezdődő felkészülési mérkőzésre: a középpályán az irányító Hajnal Tamás két oldalán Vass Ádám és Tőzsér Dániel jut szóhoz. Így az is eldőlt, hogy a hazai pontvadászatot egyedüliként a debreceni Dzsudzsák Balázs képviseli. A kezdőcsapat: Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Vass Ádám, Tőzsér Dániel - Hajnal Tamás - Gera Zoltán, Priskin Tamás, Dzsudzsák Balázs.
Tőzsér Dániel (elől) fontos szerepet játszhat a világbajnok ellen
www.mlsz.hu
Tőzsér Dániel (elől) fontos szerepet játszhat a világbajnok ellen
Tőzsér Dániel (elől) fontos szerepet játszhat a világbajnok ellen
www.mlsz.hu
Tőzsér Dániel (elől) fontos szerepet játszhat a világbajnok ellen

Várhidi Péter mai döntéséről a honi szövetség honlapja, az mlsz.hu számolt be.

A Bresciában futballozó Vass Ádám harmadszor húzhatja magára a címeres mezt, korábban is a jelenlegi szakvezető hívta meg és küldte pályára. Tőzsér Dániel már jelentősebb múlttal rendelkezik a válogatottban: az AEK Athén középpályása 2005-ben Lothar Matthäus regnálása idején mutatkozott be, majd Várhidi Péter dirigálása alatt jutott el a hetedik szerepléshez. A bal lábas futballista ma este nyolcadszor szerepel a nemzeti tizenegyben.

A jelenlegi keret tagjai szerdán délelőtt egyórás, jó hangulatú edzést tartottak Dunakeszin. A tréning után Várhidi Péter szövetségi kapitány bejelentette, hogy a középpálya még kiadó két posztján Vass Ádám és Tőzsér Dániel kap lehetőséget.

Az ebédet és a délutáni pihenőt megelőzően került sor a taktikai értekezletre, azaz az utolsó simításokra az előkészületeket illetően.

Válogatottunk - rendőri felvezetéssel - 18 órakor indul el a gödi edzőtáborból a mérkőzés helyszínére, a Puskás Ferenc Stadionba.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t, a mérkőzés helyszínén 10 órakor kinyitottak a jegypénztárak. Az időjárására való tekintettel a biztonságért felelős cég úgy döntött, engedélyezi, hogy a szurkolók esernyőket vigyenek a stadionba.

A kezdőrúgásért zajló licitálás is lezárult, ezt végül egymillió forintért nyerte meg egy drukker. A befolyó összeget az MLSZ jótékony célra ajánlja fel.

A MAGYAR–OLASZ ÖRÖKMÉRLEG

Mérkőzés Magyar győz. Olasz győz. Döntetlen Gólkülönbség
33 8 16 9 53-62

OLASZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 1947-BŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik