Megint csak döntetlenre futotta a Várhidi-legénység erejéből

Vágólapra másolva!
2007.05.16. 18:24
Újabb döntetlent játszott Várhidi Péter legénysége, az írországi Eb-selejtező tornán résztvevő U19-es magyar válogatott a korosztályos bolgár nemzeti tizeneggyel sem bírt szerda délután. Az első félidőben roppant durván játszó vendégek a második félidőben hamar vezetéshez jutottak, de Németh Krisztián szép lövésből egenlíteni tudott. A végén a magyar csapat állt közelbb ahhoz, hogy begyújtse a három pontot, ám a szerencse elpártolt tőlünk a végjátékban.
Németh Krisztián volt a mérkőzés legjobbja, a három ponthoz azonban ő sem tudta hozzájuttatni a magyarokat
Németh Krisztián volt a mérkőzés legjobbja, a három ponthoz azonban ő sem tudta hozzájuttatni a magyarokat
Németh Krisztián volt a mérkőzés legjobbja, a három ponthoz azonban ő sem tudta hozzájuttatni a magyarokat
Németh Krisztián volt a mérkőzés legjobbja, a három ponthoz azonban ő sem tudta hozzájuttatni a magyarokat

A találkozón az első negyedórában a bolgárok hamar tudtunkra adták, hogy nem teadélutánra jöttek, s kemény belőpőikkel megakadályozták a magyarokat abban, hogy felépíthessék a támadásaikat.

Pintért már a negyedik percben ápolni kellett, és az ő sorsára jutott Vadnai és Németh Krisztián is negyedóra magasságában. Az MTK csatára úgy tűnt vissza sem térhet, de végül összedrótozták a csapatorvosok.

Az első helyzetünk a 17. percben adódott, amikor Stieber beívelése Pintér Ádámnál kötött ki, ám a védő hat méterről éppen a kapus ölébe rúgta a labdát.

A 24. percben további lehetőségünk akadt a gólszerzésre, Filkor a 16-os vonalának közeléből azonban elpuskázta az ígéretes szabadrúgást.

A 33. percben Pintér feladta a küzdelmet és cserét kért, Lemperov negyedik percbeli belépőjének ez lett az eredménye.

A félidő végére már a mi térfelünkün is jobban feltalálták magukat a bolgárok, akik többször is eljutottak a magyar kapuig, Baltanov révén pedig a 43. percben könnyen vezetést is szerezhettek volna.

A bolgárok a szünet után ott folytatták, ahol abbahagyták, s a második játékrész elején váratlanul vezetést is szerzett Angelov együttese.

Ilijev szelídített meg ügyesen egy hosszú indítást, majd a magyar hátvédek szorításában a kapu elé is kanalazta azt. A jól érkező Baltanov jobbról, 10 méterről kissé éles szögből vette be Somodi Bence kapuját.

Ez felébresztette a mieinket. Németh Krisztián előtt szabad volt az út a balösszekötő helyén az 57. percben, s az MTK tehetséges csatára ki is használta a lehetőséget, a kifutó Mihajlov mellett ügyesen csavarta a labdát a jobb alsó sarokba 12 méterről. Az egyenlítés után két percre rá duplázhatott is volna, ám akkor labdája elakadt a kivetődő bolgár kapusban.

Bár Ilijevnek volt még egy helyzete a 63. percben, az ellenfél az egyenlítés után újra csúnya szabálytalanságaival hívta fel magára a figyelmet. A bíró két újabb sárga lapot is kiosztott ezért nekik.

A végjátékra emberelőnybe is kerültünk a 83. perctől, Vasziljev mehetett ugyanis zuhanyozni, miután Vass leköpéséért kiállította őt a holland játékvezető.

Az utolsó percekben a meccs talán legjobbja, Németh Krisztián kétszer is helyzetbe került, ám a győztes gólt mégsem sikerült megszereznie hazánk válogatottjának emberelőnyben.

A magyar csapat ezzel meglehetősen nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából, a házigazda írek ma esti Németország elleni győzelme esetén le kellene számolnunk nyolcasdöntős álmainkkal.

19 ÉVEN ALULIAK LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR, 1. CSOPORT, 2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG – BULGÁRIA 1-1 (0-0)

Helyszín: Dublin
Nézőszám: 50 néző
Játékvezető: Blom (holland)
Asszisztens: Siebert (holland), McGrath (ír)
A KEZDŐCSAPATOK:
MAGYARORSZÁG BULGÁRIA
Somodi Mihajlov
Nagy J. Vasziljev
Pintér Á. Vidanov
Sipos T. Filipov
Vadnai Ivanov
Filkor Gyulgerov
Vass Á. Baltanov
Mészáros M. Lemperov
Stieber Ognyanov
Lencse Pavlov
Németh K. Ilijev
Szövetségi edző: Szövetségi edző:
Várhidi Péter Boriszlav Angelov
Góllövők: Németh K. (57.), ill. Baltanov (50.)
Cserék: Pintér h. Debreceni (39.), Stieber h. Gyömbér (58.), Mészáros h. Korcsmár ill. Pavlov h. Hrisztov (45.), Gyulgerov h. Angelov (71.), Ilijev h. Jordanov (79.)
Sárga lap: Pintér 30., ill. Vidanov 23., Hrisztov (60.), Baltanov (75.)
Piros lap: Vasziljev (83.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik