A csillagokban nem csalódtunk

B. B., GY. B.B. B., GY. B.
Vágólapra másolva!
2005.08.16. 00:45
Címkék
Szombaton és vasárnap még sikoltástól, üdvrivalgástól, dörgő tapstól volt hangos a Puskás Ferenc Stadion, amikor a Real Madrid csillagai kikocogtak az aréna gyepére, és tessék, eltelt huszonnégy óra, s az öltöző rejtekéből az argentin válogatott játékosai bukkantak elő, a lelátón pedig ismét elszabadult a pokol.
Már élesben is játszottak egyet az argentinok, és Lionel Messi bemutatta, hogy bámulatosan bánik a labdával (Fotók: Németh Ferenc)
Már élesben is játszottak egyet az argentinok, és Lionel Messi bemutatta, hogy bámulatosan bánik a labdával (Fotók: Németh Ferenc)
Már élesben is játszottak egyet az argentinok, és Lionel Messi bemutatta, hogy bámulatosan bánik a labdával (Fotók: Németh Ferenc)
Már élesben is játszottak egyet az argentinok, és Lionel Messi bemutatta, hogy bámulatosan bánik a labdával (Fotók: Németh Ferenc)
Már élesben is játszottak egyet az argentinok, és Lionel Messi bemutatta, hogy bámulatosan bánik a labdával (Fotók: Németh Ferenc)
Már élesben is játszottak egyet az argentinok, és Lionel Messi bemutatta, hogy bámulatosan bánik a labdával (Fotók: Németh Ferenc)

Semmi sem tartotta vissza a fanatikusokat, csak a vastag acélkerítés, ha az nincs ott, a rajongók berontanak a küzdőtérre, vállukra kapják a tinibálványt, Lionel Messit, a Barcelona labdarúgóját, vagy mondjuk azt a Hernán Crespót, aki vasárnap a Chelsea színeiben győztes gólt szerzett a 93. percben a Wigan ellen. S ha valaki azt hiszi, hogy az argentin csillagok alig várták, hogy ezen a szürke, estébe nyúló délutánon az öltözőbe rohanhassanak, azok bizony tévednek.

A klasszisként emlegetett Hernán Crespo legalább fél órán át nyilatkozott, ha kellett, ötször elmondta ugyanazt, türelmesen, mosolyogva, határozott tekintettel és még határozottabb önbizalommal - ő remek fickó, nem véletlenül kiabálták neki: "Crespo, te vagy a legnagyobb király…!" -, de a többiek is rendkívül szimpatikusan viselkedtek.

Miközben a lelátón több százan kiabáltak, sikítottak, integettek az argentinok felé, ők olykor visszaintettek, és csak mondták, mondták a magukét: győzni jöttek Budapestre, az argentin futball szépségét bemutatni. Tették mindezt egy laza tréning végén, amelyen José Pekerman szövetségi kapitány már minden játékosára számíthatott. Azt mondják, foghíjas az argentin keret - magunk közt legyen mondva, így is ez a világ egyik legjobb csapata.

Szavazás

Kijutunk Matthäusszal a vb-re?

---- Az argentinok szövetségi kapitánya, José Pekerman nyugodt, sok veszítenivalója nincs, a válogatottja már a 2006-os németországi világbajnokság szereplője, ráadásul sztárok közül válogathat, amikor a kezdőcsapatát kijelöli a Magyarország elleni barátságos mérkőzésre.
- A mai napig nagy tisztelettel gondolok vissza minden egyes Magyarország-Argentína mérkőzésre, hiszen ezek a csaták mindig is nagy eseménynek számítottak, s csak remélni tudom, hogy a szerdai összecsapás is a múlthoz méltó, jó mérkőzés lesz - mondta a szövetségi kapitány.

- A múlt nem számít: milyen mérkőzést remél?
- A magyarok számára lesz igazán érdekes ez az összecsapás, hiszen Lothar Matthäus csapata a sorsdöntőnek mondható, Svédország elleni világbajnoki selejtezőre készül ellenünk, addig mi már biztos világbajnoki részvevőként érkeztünk ide. Az azonban nem mindegy, hogy a kétezer-hatos németországi világbajnokságig milyen formában játszik csapatom. Szükségünk van tehát minden egyes mérkőzésre, mert ahhoz, hogy minél jobban össze tudjam rakni a csapatot, annál többször kell együtt látnom a fiúkat. A lehető legtöbb mérkőzést kell játszanunk, és ez már csak azért is fontos, mert Németországban nagyot szeretnénk alkotni, valami igazán nagyot.

- Mit gondol Lionel Messiről? Valóban lehet belőle akkora játékos, mint amilyen Diego Maradona volt?
- Hála az égnek, Lionel Messire semmilyen nyomás nem nehezedik azzal, hogy a valaha élt legjobb argentin futballistához hasonlítják. Ô a Barcelona játékosa, nem olyan típusú játékos, akit ez zavarna, ő szereti a csillogást, és nem válik ettől görcsössé. Az biztos, hogy rendkívül tehetséges, aki szinte mindent tud a labdával, ráadásul szélvészgyors is.

- Kezdőként vagy csereként számít rá?
- Ezt egyelőre ne kérdezze tőlem, az biztos, hogy pályára lép, ám azt, hogy a kezdőcsapat tagjaként vagy csupán csereként, azt majd közvetlenül a mérkőzés előtt döntöm el. ---- Az argentin válogatott játékosai sokkal közvetlenebbnek bizonyultak, mint vasárnap a Real Madrid klasszisai, akik leginkább csak átszaladtak a vegyes zónán. Az "albiceleste" tagjai viszont készségesen nyilatkoztak.

- A jelek szerint megtalálta a helyét a Villarrealban, legutóbb is egy gyönyörű gólt lőtt az Evertonnak a BL-selejtezőn. A válogatottban is hasonló produkciókra lesz képes?
Luciano Figueroa: - Nagyon remélem. Amióta klubszinten megtaláltam a számításomat, sokkal jobban megy a játék. Ehhez kellett az is, hogy a Villarrealban kössek ki, ahol több honfitársam játszik. Kiválóan érzem magam a csapatomban, és ez a javamat szolgálja akkor is, amikor a nemzeti mezt húzom magamra.

- Mire számít a szerdai összecsapáson?
L. F.: - Csakis győzelemre. Nekünk tulajdonképpen minden mérkőzésen nyernünk kell, talán csak akkor fogadják el a szurkolók, ha nem mi győzünk, amikor Brazíliában a házigazdákkal meccselünk. Ne vegye sértésnek, de most nem ez a helyzet…

- Ön a Manchester United labdarúgója. Tekintve, hogy BL-ellenfelük, a Debrecen adja a legtöbb játékost a magyar válogatottba, milyen mérkőzésre számít szerdán?
Gabriel Heinze: - Hajtós kilencven percre. A debreceniek már az Old Traffordon bebizonyították, hogy ha összekapják magukat fejben, akkor igenis van keresnivalójuk a pályán.

- Foglalkoztatja már a DVSC elleni BL-visszavágó?
G. H.: - Nem igazán. Egy profi labdarúgótól azt várják, hogy mindig a soron következő mérkőzésével legyen elfoglalva. Az értelmes játékos ezt magától is pontosan tudja. Én meg szeretném magamat ebbe a kategóriába sorolni.


- Hogy érzi magát ismét a válogatottban?
Roberto Ayala: Kiválóan, mindig nagyszerű érzés, amikor az embert a hazája nemzeti csapatába hívják.

- Mennyire motiváltak egy barátságos mérkőzés előtt, figyelembe véve, hogy hamarosan rajtol az új szezon?
R. A.: - Pontosan azért pörögtünk fel, mert a nyakunkon a bajnokság. Mindenki szeretné a lehető legjobban kezdeni az idényt, és ehhez kellenek az ilyen barátságos mérkőzések is. Szerencsére a válogatottban nem nehezedik akkora nyomás ránk, mint a klubjainknál, hiszen már kivívtuk a világbajnoki részvétel jogát. Ez viszont nem jelenti azt, hogy lazsálunk majd.

- Mi a helyzet a Valenciánál?
R. A.: -Tart a felkészülés, miközben az Intertotó-kupában is helyt kell állnunk. Már csak egy mérkőzésre vagyunk az UEFA-kupa-indulástól, de a Hamburg ellen nem lesz könnyű, hiszen kikaptunk az első mérkőzésen.

- A Valencia hagyományos idényeleji tornáján az Udinese is legyőzte önöket…
R. A.: - Sajnos ez nem jó előjel, de minden vereségből tanulni kell, és akkor talán könnyebben vesszük a soron következő akadályt. Én egyébként nem játszottam a Narancs-kupán, mert útban voltam ide, Budapestre.

- A haja hossza egy centit sem változott, azonban kíváncsiak lennénk arra, hogy mi a helyzet a játékkal?
Juan Pablo Sorín: - Remélem, a tudásom sem kopott meg! A szezon voltaképpen még el sem kezdődött, úgyhogy nézzék majd el, ha nem tudok egy egyeneset rúgni a labdába… Komolyra fordítva a szót: minden rendben, jól érzem magam fizikailag és mentálisan is, szerintem itt, Budapesten sem okozok majd csalódást.

- A Realt éppen vasárnap láttuk: a Villareal milyen célokkal vág neki az új szezonnak?
J. P. S.: - Először is szeretnénk bejutni a Bajnokok Ligája főtáblájára, a bajnokságban pedig ismét BL-t érő helyen végezni. Emellett jó lenne, ha Argentína nyerné jövőre a világbajnokságot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik