Aláírtuk a horvátokkal a szándéknyilatkozatot

POLGÁR LÁSZLÓ, SZ. NAGY TAMÁSPOLGÁR LÁSZLÓ, SZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.28. 15:07
Címkék
Készülőben a harmadik magyar labdarúgó Európa-bajnoki pályázat, ezúttal a 2012-es kontinenstornát célozzuk meg a horvátokkal partnerségben. Döntés 2006 decemberében várható, addig a gazdasági szakembereké és a sportdiplomatáké a terep.
(Fotó: www.mlsz.hu)
(Fotó: www.mlsz.hu)
(Fotó: www.mlsz.hu)
(Fotó: www.mlsz.hu)
(Fotó: www.mlsz.hu)
(Fotó: www.mlsz.hu)
Ábrahám Attila (képünkön balra Bozóky Imre társaságában), a Nemzeti Sporthivatal (NSH) elnöke és Zelimir Janjic, a horvát tudományügyi, oktatási és sportminisztérium államtitkára ma délben Nagykanizsán aláírta azt a szándéknyilatkozatot, mely szerint a két ország közösen pályázik a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére.

A magyar-horvát pályázatnak jelen állás szerint négy versenytársa lesz, hiszen korábban Olaszország, Görögország, Románia is jelezte rendezési szándékát, és emellett egy lengyel-ukrán közös projekt is részese lesz a sportdiplomáciai harcnak.

A kandidálók köre január 31-ig még bővülhet, az érintettek eddig kell, hogy jelezzék rendezési szándékukat az európai labdarúgó-szövetségnek (UEFA), amely novemberben háromra szűkíti a mezőnyt, a végleges helyszínről való döntés pedig 2006 decemberében várható.

Magyarország harmadszor kandidál labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésre, a korábbi két pályázatunk sikertelen volt. A 2004-es Eb-re hazánk Ausztriával együtt jelentkezett, mint ismeretes tavaly végül Portugáia rendezhette meg a kontinenstornát. Sajnos nem sikerült megszerezni a 2008-as viadal rendezési jogát sem, ekkor a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) partner nélkül pályázott. Ebben a körben a "sógorok" örülhettek, hiszen az UEFA az osztrák-svájci tandemnek ítélte oda a rendezés jogát. ---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik