Olimpia: Úgy éreztem, háttal a medencének is befújja a kiállítást - Drávucz

Vágólapra másolva!
2012.08.07. 23:01
A magyar női vízilabda-válogatott 10–9-re kikapott Spanyolországtól a londoni olimpia elődöntőjében, így csütörtökön 19.40-kor a bronzéremért küzdhet az ausztrálokkal. A magyar játékosok csalódottan nyilatkoztak a lefújás után a Nemzeti Sport tudósítójának, de azt mindegyikük elmondta: a bronzmeccset feltétlenül meg kell nyerni!

„Támadásban sok rossz passzunk, eladott labdánk volt, és az utolsó negyedre nem szabad úgy belemenni, hogy futunk az eredmény és az ellenfél után. Megkaptuk mi is a fórokat, csak eldobáltuk a labdákat. Akartunk, küzdöttünk, elöl nem ment a játék. Az olasz bíró ítéleteivel sem értettem mindig egyet, sőt néha úgy éreztem, hogy háttal állva a medencének is befújja a kiállítást. A bronzmeccsen ismét nagyot küzdünk, bízom benne, már eredménye is lesz” – ígérte Drávucz Rita.Drávucz Rita.

„Ezen az estén az ellenfél jobb volt nálunk. Talán azért, mert ők jobban el tudták viselni azt a terhet, amit egy olimpiai elődöntő rak a medencében lévő játékosok vállára. Tanultunk a csoportmeccsen elkövetett hibáinkból. A védekezésünk például szerintem megfelelően összeállt az elődöntőre, azt meg tudtuk oldani. Viszont még ez sem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy az ellenfél fölé kerekedjünk. Szerintem az emberelőnyös helyzeteink kihasználása döntött. A lehetőségeink megvoltak, hogy egyenlítsünk, de sajnos fontos pillanatokban kapkodtunk a kapu előtt. A szövetségi kapitány a meccs után azt mondta nekünk: már csak egy meccs van hátra az olimpiából, de azt az egyet meg kell, hogy nyerjük. Ehhez tartjuk magunkat” – mondta Takács Orsolya.

„Amikor megvoltak a lehetőségeink, akkor a befejezéseknél rosszul döntöttünk. Hogy mitől, azt nem tudom. Talán leblokkoltunk. Hiányzott néhány kimagasló teljesítmény, vagy csak egy még jobb átlag a csapattól. Ezt a mai meccset viszont most sürgősen el kell felejtenünk, és ráhangolódni az ausztrálok elleni bronzmeccsre, mert mi innen érem nélkül nem megyünk el!” – jelentette ki Tóth Ildikó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik