Németország: Király az új Királyról, mackókról, Realról

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 13:25
Király Gábor a magyar labdarúgó-válogatott tagjaként Telkiben készül a Románia elleni pénteki vb-selejtezőre, ám mielőtt hazatért klubjától, az 1860 Münchentől, interjút adott a német Sport Bildnek. Szó esett a BL-ben a Hertha kapujában végigvédett meccsekről, a korabeli kérőkről, a még nem aktuális visszavonulás utáni terveiről – és természetesen a mérkőzéseken viselt legendás hosszú mackóalsókról.

„Évente legalább húsz hosszú nadrágot használok el – válaszolta a kapuban elhordott mackók számát firtató kérdésre Király Gábor. – A harmincnégy bajnoki forduló csak négyet-hatot visz el, de kapus vagyok, nem kímélem magam az edzéseken sem, ezért elfogy jóval több is. Anyagtól függően néhány igencsak gyorsan elvékonyodik…”Király Gábor. – A harmincnégy bajnoki forduló csak négyet-hatot visz el, de kapus vagyok, nem kímélem magam az edzéseken sem, ezért elfogy jóval több is. Anyagtól függően néhány igencsak gyorsan elvékonyodik…”

Karrierje rövid áttekintése során szó esett arról is, hogy annak idején, a Bajnokok Ligája-szereplés kedvező visszhangja hatására miért nem szerződött erősebb csapatba a berlini Herthából.

„Sok klub érdeklődött irántam, köztük volt a Milan, az Arsenal, a Real Madrid, a Fiorentina, a Vialli-féle Chelsea, a Manchester City, de Dieter Hoeness hallani sem akart a távozásomról. Öt játékost sorolt a nem eladók közé, én voltam az egyikük. Márpedig illett tiszteletben tartani, amit a menedzser akart. Alá is írtam az új szerződésemet.”

Király a visszavonulás témakörében elmondta: amikor a Herthával a BL-ben játszott, úgy tervezte, hogy harmincévesen abbahagyja, és hazajön Magyarországra.

„...és harminchét évesen még mindig itt vagyok. Sokakat faggattam a témában, és Bruno Labbadia, Michael Preetz vagy Erik Meijer is azt mondta: Gábor, akkor hagyd abba, amikor már elkopott a motiváció. Ezt figyelembe véve a jövő szezonban is ebben a kapuban állok majd.”

Az 1860 München jelenleg az ötödik helyen áll a német bajnokság másodosztályában, de az esélyeket illetően a magyar kapus nem bocsátkozott részletekbe, mondván: az áhított feljutásról nem beszélni kell, hanem tenni érte.

S hogy mi lesz, ha egyszer tényleg abbahagyja? A kapus elmondta, 2003-ban épült saját sportcentruma ad majd elég munkát neki, és boldog lenne, ha „kinevelhetném az új Király Gábort”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik