MLS: Sallói Dániel először a hét álomcsapatában, sőt...

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2018.05.08. 07:43
Sallói Dániel, a Sporting Kansas City korosztályos válogatott támadója pályafutása során először bekerült az MLS heti álomcsapatába, ráadásul a statisztikai mutatók alapján ő lett a legutóbbi játéknap legjobb játékosa. Sallói még az elismerés kihirdetése előtt interjút is adott a Nemzeti Sportnak.

Múlt vasárnap a Kansas City Sallói Dániel góljával 1–0-ra legyőzte a Colorado Rapidsot. Az U21-es magyar válogatott támadó emellett kétszer eltalálta a kapufát, valamint adott három kulcspasszt.legyőzte a Colorado Rapidsot. Az U21-es magyar válogatott támadó emellett kétszer eltalálta a kapufát, valamint adott három kulcspasszt.

Sallói Dániel még az elismerést megelőzően interjút adott a Nemzeti Sportnak, amiben a hétvégi el Clásicóról és Zlatan Ibrahimovicról is beszélt.


– Mi zaklatta fel annyira a vasárnapi el Clásicóval kapcsolatban?

– A pocsék játékvezetés! – válaszolta a Nemzeti Sportnak a 21 éves Sallói Dániel, akinek szemfüles góljával a Sporting Kansas 1–0-ra legyőzte a Colorado Rapids együttesét. – A spanyol bírók rendre gyenge teljesítményt nyújtanak, ettől függetlenül nagyon tetszett a Barcelona Real Madrid elleni küzdelme. Parázs ütközet volt, csak azt sajnálom, hogy Cristiano Ronaldót a félidőben le kellett cserélni. Kíváncsi lettem volna, mi történik, ha a portugál világklasszis végig a pályán maradhat.

– A Colorado elleni győztes gólját az édesanyjának ajánlotta: mikor találkozik vele legközelebb?
– Úgy lett volna az igazi, ha vele tölthetem az anyák napját, de erre nem volt módunk. Negyedik évemet kezdtem az Egyesült Államokban, ha nehezen is, de megtanultam kezelni a szeretteim hiányát. Második otthonomként tekintek már Amerikára, persze mindig várom a napot, amikor a szüleim meglátogatnak. Egy ideig biztosan nem találkozunk, legközelebb talán csak szeptemberben utaznak hozzám. Szerencsés vagyok, hogy a magyar U21-es válogatottban szerepelhettem, mert akkor legalább összefuthattunk márciusban.

– Ha már a válogatottat említette: a felnőttcsapat meghívója mikor érkezik?

– Valamikor biztosan lehetőséghez juthatok, egyelőre nem szeretnék ezzel foglalkozni. Akkor kell átmenni a hídon, amikor odaérünk. Nem beszéltem még Georges Leekens szövetségi kapitánnyal, abban bízom, ha továbbra is jól megy a játék, ennek is eljön az ideje.

– Minek köszönheti mostani kirobbanó formáját?
– Önbizalmat ad, hogy stabil kezdőjátékosként számítanak rám. Motivál, hogy kiváló képességű labdarúgókkal versenyezhetek a helyemért, és emiatt nem szabad lassítanom. Az első évem jó bemutatkozás volt, felfigyeltek rám, ám a most zajló idény előtt átgondoltam néhány dolgot.

– És min gondolkozott?
– Céltudatosabban élek, ebben a sportban nagyon fontosak a mentális tényezők. Nemcsak egy ügyes, tehetséges gyerek szeretnék lenni, hanem olyan, aki kiemelkedik a csapatából, képes mérkőzéseket eldönteni és húzóemberként hétről hétre bizonyítani.

FIATALON IS SZTÁROK KÖZÖTT

Már fiatalként is több világsztárral találkozhatott Sallói Dániel, a Sporting Kansas magyar támadója. Gyerekként őt érte a megtiszteltetés, hogy David Beckhamet a pályára kísérhette, de van közös fotója Cristiano Ronaldóval és Zlatan Ibramihoviccsal is. Aligha meglepetés, hogy ezek után ellenfélként is találkozna velük a pályán. „Emlékszem a napra, amikor Andrea Pirlo mellett álltam a játékoskijáróban. Ellenfélként kellett volna gondolnom rá, de még mindig gyerekkorom egyik sztárját láttam benne. Van közös képem Didier Drogbával, és találkozhattam Bastian Schweinsteigerrel is. Örökre emlékezetes alkalmak ezek."

– Úgy tűnik, hogy megtalálta a számítását az Egyesült Államokban.
– Imádok itt futballozni! Az MLS-ben világsztárokkal találkozhatok minden hétvégén, olyan klasszisokkal, akiktől csak tanulhat az ember. Elképesztő, hogy Tim Howard ellen szereztem gólt szombaton, de mérkőztem már David Villával, Andrea Pirlóval, Sebastian Giovincóval és Zlatan Ibramihoviccsal is. Ezek a játékosok nem levezetni érkeznek az Egyesült Államokba, nézzék csak meg Ibra bemutatkozását!

– Zlatan Ibramihovic dedikálta a fényképét, amin ön még gyerekként fotózkodott vele. Mikor sikerült aláíratni az ereklyét?
– Csavaros történet, mert nem az én érdemem az aláírás megszerzése. Klubunk fizioterapeutája használta ki még a Los Angeles Galaxynál szerzett kapcsolatait, és juttatta el a fotót Ibrahimovichoz. Hatalmas becsben tartom a képet, a falamat díszíti otthon.

– Várja már a következő találkozást a svéd klasszissal?
– Nagyon! Főleg azért, mert a Fox Sports már a mérkőzés elején bemutat minket egymásnak – a műsorszerkesztők felfigyeltek arra a képre, amikor még kisgyerekként Ibra mellett állok. Nem tagadom, rajongok a svéd csatár játékáért, de remélem, hogy csakúgy, mint az egymás elleni első mérkőzésünkön, most is én örülhetek a végén. Ráadásul az már csak hab lenne a tortán, ha ismét betalálnék a Los Angeles Galaxy kapujába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik