Lierse: a vezetők szerint Kovács Péter az év felfedezettje lehet

Vágólapra másolva!
2010.08.31. 10:12
A belga labdarúgó-bajnokság élvonalában újonc Lierse-nél roppant elégedettek Kovács Péter szerződtetésével, és úgy vélik, a hosszas alkudozás után Norvégiából megszerzett magyar csatár a belga idény nagy felfedezettje lehet.

„Kovács fantasztikus játékos, olyan futballista, aki egymaga képes eldönteni mérkőzéseket. Örülök, hogy a klubvezetők mindent megtettek a megszerzéséért" – mondta Aimé Anthuenis, a Lierse vezetőedzője, aki biztos benne, hogy a támadósorban és a védelemben egyaránt megerősödő csapata hamarosan megszerzi első pontjait a bajnokságban. (Az eddigi öt fordulóban a Lierse rendre kikapott, gólkülönbsége 3–12.)

Neel De Ceulaer ügyvezető igazgató beszámolt arról, hogy kitartó érdeklődésük hatására az Odd Grenland folyamatosan emelte a magyar légiós árát, ám megérte megszerezni őt, mert:

„Kovács vérbeli csatár, ösztönös gólvágó, vagyis éppen olyan labdarúgó, akire a csatársorunknak égetően nagy szüksége van."

Hermann Helleputte technikai igazgató a következőképp érzékeltette elégedettségét:

„Nem szeretek ilyeneket mondani, de elképzelhető, hogy ő lesz a belga bajnokság idei felfedezettje. Pontosan ismeri a kapuhoz vezető utat, ezért nagyon boldog vagyok, hogy sikerült szerződtetnünk."

A 2003 óta Norvégiában profiskodó 32 esztendős támadó hétfőn igazolt a Lierse-be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik