A Sepsi mínusz 10 fokban, havas pályán ért el döntetlent (Fotó: Facebook/Poli Iasi)

A fagy uralja a román élvonal hétvégi fordulóját, a Sepsi OSK mínusz 10 fokban, havas pályán játszott a Poli Iasi otthonában, Kolozsváron pedig mínusz 8 fokban találkozott az éllovas CFR és a sereghajtó Voluntari.

Hiába okozott gondot a Poli és a Sepsi játékosainak is egyensúlyuk megőrzése, valamint a labda kezelése a letakarított hóréteg maradványaival barázdált pályán, a két csapat mégis viszonylag gyakran eljutott egymás kapujáig. A szentgyörgyiek ki is használták az első helyzetüket, Gabriel Vasvari lőtte tíz méterről a bal alsóba a Tandiától kapott labdát, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert védelmük megfeledkezett Dylan Floresről, aki előrevetődve, Fejér kapus lábai közül fejelte a hálóba a játékszert.

Ezt követően viszont már rendre pontatlanul céloztak a támadók, a hazaiaktól Flores három, a vendégektől Szimonovszki öt méterről nem találta el a kaput, míg Tandia és Vasvari kísérleteit védte az első élvonalbeli meccsét játszó Tarnoveanu. Az utolsó félórában már csak a sorozatban hatodik idegenbeli pontszerzés volt a Sepsi célja, hiába állt be a veterán csatár, Hadnagy Attila is, veszélyes támadása már nem akadt a székelyföldi csapatnak. Igaz, közben Fejérnek sem akadt védenivalója, a saját tizenhatosukra beszorult társai ugyanis csak beadásokat engedtek a Polinak, lövéseket nem.

Kolozsvárt legalább a hóesés elkerülte az elmúlt napokban, és a listavezető CFR örömfocival szórakoztatta a hideget elviselő pár száz szurkolóját. Lang Ádám kezdett és hibátlanul végigjátszotta a 90 percet a hazai gárdában, amely az öt gól mellett két kapufát is jegyzett a sereghajtó Voluntari ellen.

A meccs hőse a mesterhármast jegyző George Tucudean volt, aki ennek köszönhetően a Liga 1 góllövőlistáján is átvette a vezetést, 11 találattal. A CFR elsősorban kontrákból volt eredményes, a sereghajtó ugyanis végig bátran próbált támadni, ám a középpályán megszerzett labdákból az erdélyi együttes sorra vezette a gyors, alig néhány passzos, ziccerig kijátszott akciókat. A végjátékban pedig két olyan futballista talált be, akinek ez volt az első gólja a csapatban: előbb a válogatott jobbhátvéd Cristian Manea, majd pedig a csereként beállt, utánpótláskorú szélső, Valentin Costache.

ROMÁNIA, LIGA 1
17. FORDULÓ, pénteki mérkőzések
Poli Iasi–Sepsi OSK 1–1
(Flores 21., illetve Vasvari 8.)
CFR–FC Voluntari 5–0 (Tucudean 26., 56., 62, Manea 84., Costache 89.)
Az élcsoport: 1. CFR 36 pont, 2. FCSB 31 (16 mérk.), 3. Viitorul 29 (16 mérk.), 4. Craiova 26 (16 mérk.), 5. Gaz Metan 26 (16 mérk.), 6. Sepsi 24