Légiósok: Gyurcsó Futács csapattársa lesz Splitben – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 12:59
A Futács Márkót is foglalkoztató Hajduk Split labdarúgócsapata hivatalos oldalán közölte, hogy kölcsönveszi Gyurcsó Ádámot a lengyel élvonalbeli Pogon Szczecintől. A horvát klubnak opciós joga lesz a magyar válogatott szélső végleges átigazolására.

Gyurcsó Ádám megérkezett Splitbe kedden délelőtt, ahol az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat vár rá szerződése aláírása előtt – írja a Hajduk Split oldala. A magyar válogatott szélső kölcsönbe érkezik a Pogon Szczecintől, és a horvát csapatnak opciós joga lesz a végleges szerződtetésére.

Gyurcsó Ádámmal kapcsolatban decemberben adott ki közleményt a lengyel élvonalban sereghajtó Pogon Szczecin, mely szerint a téli átigazolási időszakban átadólistára teszik a 26 éves magyar labdarúgót. Korábban ugyan szóba került, hogy a Wisla Kraków szerződtetné, amelynél ismét együtt dolgozhatna az új spanyol vezetőedzővel, Joan Carrillóval, akivel 2015-ben közösen nyertek bajnokságot a Videotonnal, de a krakkóiak nem tudnak fizetni érte. A Pogon nem hajlandó ingyen elengedni Gyurcsót, akinek 2019 nyaráig szól a szerződése.

Horvát sajtóhírek szerint a Pogon egymillió eurót kért Gyurcsó játékjogáért, a Hajduk Split azonban nem tudott ennyit fizetni, ezért dönthettek a kölcsönszerződés mellett.

A 26 éves szélső két éve szerződött a Videotontól Lengyelországba, a Pogon színeiben 75 tétmeccsen 10 gólt és 15 gólpasszt jegyzett.

A szélső menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, hogy jelenleg Splitben tartózkodnak, ahol Gyurcsó orvosi vizsgálaton vesz részt, és ha minden rendben lesz, akkor késő délután, vagy legkésőbb holnap délelőtt szerződést is köthet a Hajdukkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik