Légiósok: „Én azt csináltam, amit előírtak...” – Ugrai makacs sérülése

Vágólapra másolva!
2019.01.13. 10:44
null
Ugrai Roland (jobbról a második) már nagyon várja, hogy ismét gólokkal segítse az Atromitoszt (Fotó: atromitos.gr)
Ugrai Rolandot futópadra küldték, pedig nem kellett volna, a görög első osztály élmezőnyéhez tartozó Atromitosz válogatott szélsője továbbra is sérüléssel bajlódik.

 

Ugrai Roland megint csak néző lehetett. Mint azt korábban megírtuk, a szélső még a magyar válogatott utolsó két Nemzetek Ligája-fellépése előtt sérült meg. Ilyen a futballista sorsa: a DVTK-tól a keretből kitett játékos Görögországba, az Atromitoszhoz szerződött, nyolc meccsen három góllal, valamint gólpasszokat szerezve azonnal elfogadtatta magát – minden újra kiegyenesedett. Olyannyira, hogy teljesítményére Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt, a hírek szerint a finnek és az észtek ellen minden bizonnyal a kezdőcsapat tagja lehetett volna – de a válogatott edzésén Baráth Botond eltalálta a lábát. Azóta nem játszott (a Kispestről Kansasbe szerződő védő többször elnézést kért társától). Legutóbb arról beszélt, az év elején már ott akar lenni a csapatban, de egyelőre várnia kell.

Pedig türelmesnek lenni ilyenkor a legnehezebb.

„Több orvos is megvizsgált már – mondta a futballista, aki a rehabilitációs tréning végén nyilatkozott lapunknak, mint mondta, a szombati bajnokin csak néző lehetett. – Tulajdonképpen mindenki azt mondja, nem olyan súlyos ez a sérülés, de azért komolyan kell venni. Másfél hét után a futópadra vezényeltek, és azóta sajnos kiderült, annál azért több pihenőt kellett volna tartanom, de ugye én azt csináltam, amit előírtak... Folyadék keletkezett a sérült területen, ödéma alakult ki, az okozza a fájdalmat.”

Ugrai Roland már Athénban is több szakembernél megfordult, az ünnepek idején itthon is megvizsgálták, még egy apróbb műtét is szóba került. Az Atromitosz edzője, Damir Canadi Ausztriából vitet Görögországba specialistát, csak a magyar játékos kedvéért – ez az Ariszhoz szerződő Korhut Mihálynak is példa lehet, mennyire megbecsülik arrafelé a futballistákat.

„Beszéltem Misivel – mondta Ugrai Roland. – Az Arisz tradicionális, nagy klub, amelynek néhány éve pénzügyi gondjai voltak, ki is zárták az első osztályból. Azóta stabilizálódott a helyzete, anyagilag, szakmailag megerősödött, jó csapatnak számít. A görög futballban az Olympiakosz, az AEK és a PAOK jelenleg a leginkább meghatározó, a Panathinaikosz most valamivel gyengébb e triónál – a nagy hármas, négyes mögé felzárkózók között a mi csapatunk, az Atromitosz mutatkozik a legerősebbnek, a tabella alapján mindenképpen. De az Arisz is ott van az üldözők között, jelentős célokért küzd, szerintem jó döntést hozott Korhut Mihály, hogy oda szerződött.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik