Gólöröm Dzsudzsákkal (Fotó: al-Vahda, Twitter)

 

A MÉRKŐZÉS GÓLJAIAz al-Vaszl a második, az al-Vahda a harmadik helyen várta a pénteki csatát. Az eddigi éllovas, a még veretlen al-Ain szombaton lép pályára ebben a fordulóban.

Az öt gólt hozó első félidőben előbb Dzdudzsákék (1–0), majd az al-Vaszl vezetett (1–2), aztán a hazaiak nemcsak egyenlítettek, hanem a 41. percben a marokkói Murad Batna tizenegyesével újra előnybe kerültek (3–2).

Az 52. percben Dzsudzsákék emberhátrányba kerültek – Szalim Szultan taktikai szabálytalansággal állított meg egy kontrát, amely éppen a magyar légiós (22) rossz labdaérintéséből indult –, de a 72. percben egy súlyos védelmi hibát kihasználva Iszmail Matar növelni tudta az előnyt (4–2).

A KIÁLLÍTÁS


Dzsudzsákot a 88. percben lecserélték, de hiába „játszott az idővel” az al-Vahda, az ellenfél a 92. percben szabadrúgásból szerzett még egy gólt, további hat-hét percig próbálkozhatott az egyenlítéssel, sőt a 99. percben tizenegyest is rúghatott.

Mohamed al-Samszi azonban kivédte a brazil Caio rosszul helyezett lövését, maradt a 4–3, a győztes al-Vahda játékosai hatalmas ünneplést csaptak.

A klub gyorsan közölte: ezúttal nincs szavazás a meccs legjobbjáról – a díj al-Samszit illeti.

ARAB EMÍRSÉGEK, UAE LEAGUE
15. FORDULÓ
al-Vahda–al-Vaszl 4–3
Az élcsoport:
1. al-Vahda 33 pont (15 mérk.), 2. al-Ain 32 (14), 3. al-Vaszl 31 (15)

A KIHAGYOTT BÜNTETŐ

 

Így ünnepelt a csapat a lefújás után (Fotó: Al-Vahda, Twitter)