Légiósok: Benítezzel még mindig kapcsolatban vagyok – Gulácsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.16. 07:12
null
Gulácsi örül, hogy bízik benne a klubedzője (Fotó: AFP)
Szombaton a Schalke otthonában kezdi meg a 2017–2018-as bajnoki idényt az RB Leipzig futballcsapata. A tavalyi ezüstérmes magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel a Bild készített interjút.

 

„A Schalke pályáján teljesen más atmoszférára kell felkészülnünk, mint a kupában, óvatosnak kell lennünk, mert gyorsabban megbünteti a hibáinkat, mint a Dorfmerkingen” – nyilatkozta Gulácsi, utalva a múlt vasárnapi, Német Kupában aratott 5–0-s győzelemre.

Újságírói kérdésre elmondta, ugyan az ellenfélnél Ralf Fährmann kapus a csapatkapitány, ő nem vágyik erre a feladatra. „Nálunk Dominik Kaiser, Willi Orban vagy Diego Demme jól teljesít csapatkapitányként, nekem az a célom, hogy a csapat fontos tagjává váljak. De jó úton vagyok afelé, hogy vezető személyiség legyek.”

Elmondta, nagyon örül, hogy Ralph Hasenhüttl edző kijelentette, őt tartja első számú kapusnak. „Aki a kapuban áll, annak szüksége van a teljes bizalomra az edzője részéről. Örülök, hogy megkapom tőle” – mondta.

Olvasott a Newcastle esetleges érdeklődéséről, de semmi konkrét lépés nem történt. „Rafa Benítezzel együtt dolgoztam Liverpoolban, vele és egykori kapusedzőmmel még mindig kapcsolatban vagyok. Olvastam a hírt, de ennyi, nem több. A jelenlegi klubomra koncentrálok.”

A lap kérdésére, hogy mi történik, ha 2019-ben lejár a szerződése, meglepő választ adott. „A szerződésem 2020-ig szól. Engem is meglepett, ellenőriznem kellett, de így van” – mondta magyarázatként, hogy 2015-ben miért nyilatkozta azt, hogy négy évre igazolt Lipcsébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik