Játékossors: Mainzban folytatja a legutóbb Pakson védő magyar kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.17. 08:51
A német negyedosztályú TSV Schott Mainzba szerződött Székely György, a Paks korábbi U20-as válogatott labdarúgója.

Az 1995-ös születésű kapus – akivel 2017 nyarán bontott szerződést a Paks – a Foci a köbönnek nyilatkozva azt mondta, az elmúlt fél év élete talán legnehezebb időszaka volt.

„Csak arra koncentráltam, hogy át tudjam lépni a határt, és lehetőség szerint Németországba kerüljek, mert tudtam, hogy milyen fizikai szintet kell megütnöm. Az elmúlt fél évben azért dolgoztam mindennap, hogy elérjem az ottani minimumot, ha jön a lehetőség, igenis meg tudjam mutatni, hogy mit tudok és mennyit érek” – mondta a korábbi korosztályos válogatott játékos, aki legutóbb 2017 májusában védett tétmérkőzésen (akkor az NB III-ban a Pénzügyőr ellen a Paks II színeiben).bontott szerződést a Paks – a Foci a köbönnek nyilatkozva azt mondta, az elmúlt fél év élete talán legnehezebb időszaka volt.

„Csak arra koncentráltam, hogy át tudjam lépni a határt, és lehetőség szerint Németországba kerüljek, mert tudtam, hogy milyen fizikai szintet kell megütnöm. Az elmúlt fél évben azért dolgoztam mindennap, hogy elérjem az ottani minimumot, ha jön a lehetőség, igenis meg tudjam mutatni, hogy mit tudok és mennyit érek” – mondta a korábbi korosztályos válogatott játékos, aki legutóbb 2017 májusában védett tétmérkőzésen (akkor az NB III-ban a Pénzügyőr ellen a Paks II színeiben).

A mainzi TSV Schott a német negyedosztályban újoncként szerepel, a tizenkilenc csapatos csoportban 21 forduló után az utolsó előtti helyen áll, összesen 43 gólt kapott.

„Holger Gehrke, a magyar válogatott kapusedzője segítségével kerülhettem ki, akivel az U20-as válogatottban dolgoztam együtt. Ő volt az, aki összehozott egy német ügynökkel, aki pedig hozta a mostani lehetőséget. Több helyen jártam próbajátékon. Képbe került egy másik német negyedosztályú klub, egy belga másodvonalbeli és egy NB I-es csapat. Mindhárom helyen pozitív végeredménye lett az ottlétemnek, azaz megfeleltem, csak sajnos nem tudtunk megegyezni. És itt most ne financiális problémára gondoljon! Volt, ahol más ötlet támadt a kapuspozíció feltöltése iránt már-már az utolsó pillanatban. Kalandos történetek övezték az elmúlt négy-öt hónapomat, név szerint nem is szeretném megnevezni az egyesületeket, de mély nyomokat hagyott bennem ez az időszak, és még az is megfordult a fejemben, hogy hagyom a futballt és teljesen más irányba indulok el.”

A gyermekként a Budapest Honvédban nevelkedő, majd többek között az 1860 Münchenben is pallérozódó Székely fél plusz egy évre szóló megállapodást kötött új klubjával. Ha a Schott kiharcolja a bennmaradást, Székely szerződését egy évvel meghosszabbítják.

„Ez egy sokoldalú kihívás, amit nagyon szeretek, mert teljesen újraépíthetem magam, lehet emberi mivolttal és a pályán nyújtott teljesítménnyel a tiszteletet kivívni, amit mindig is preferáltam és preferálni is fogok. Itt teljesen tiszta lappal indulok. Voltak arra utaló jelek, hogy első számú kapusként számolnak velem, de nyilvánvaló, ezt a teljesítményemmel a felkészülés alatt vissza kell igazolnom, hogy méltó vagyok erre a posztra. Ezért is jöttem ide, mert több hosszabb egyeztetés után az edzőről olyan összkép alakult ki, hogy ebben a fél évben komoly szerepet fogok kapni.”

„Az a célom, hogy évről évre fejlődjek. A mostani megálló után egy ligával feljebb szeretnék lépni. Az elkövetkező másfél évben azért küzdök, hogy a harmadik vonalban első vagy második számú kapusként számoljanak velem. Az utóbbit tartom reálisnak, de abból a helyzetből is be tudom verekedni magam a kapuba” – tette hozzá a 22 éves kapus.

A Székely Györggyel készült teljes interjút ide kattintva elolvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik