Futács Márkó jövője a Hajduknál azt követően vált bizonytalanná, hogy áprilisban őt és néhány csapattársát spliti huligánok támadták meg egy nappal azután, hogy a Hajduk a Dinamo Zagrebtől odahaza vereséget szenvedett.

A csatár azóta egyeztetett klubja vezetőivel, és a dalmatinskiportal.hr híre szerint közölte, hogy a szezon végén klubot váltana. Ugyanakkor a cikk hangsúlyozza, hogy Futácsnak még egy évig szóló szerződése van, és nem szeretnék őt ingyen elengedni, mert két év alatt mintegy 500 ezer eurót fektettek be a játékába – ez az összeg a két szezon alatt neki járó fizetést, egyéb juttatásokat jelenti. A távozása esetén ebből az összegből szeretnének viszontlátni valamennyit Splitben.

Futács az előző idényben 18 találattal gólkirály lett, majd tavaly augusztustól idén márciusig térdsérülés miatt nem játszott, azóta viszont fokozatosan egyre több szerepet kap, és egyre inkább belelendül a játékba. Tíz bajnokin két gólt és két gólpasszt jegyzett ebben az idényben.

Futáccsal ellenkező utat járhat be Gyurcsó Ádám, a szélső kölcsönszerződése lejártával a nyáron végleg a Hajdukhoz szerződhet a lengyel Pogon Szczecintől. Úgy tudjuk, a horvát klubnak a hónap végéig kell jeleznie a lengyelek felé, hogy élni kívánnak-e opciós jogukkal, és végleg szerződtetik-e.