Dárdai Pál nyugalomra inti a magyar futballszurkolókat Schäfer András genovai szerződése kapcsán (Fotó: AFP)

 

„Ezeknél a csapatoknál már nagyon nagy szervezettség van, a védekezést nagyon precízen meg tudják szervezni. Alaposan ki vannak képezve a játékosok, remélem, hogy magyarként meg tudja majd állni a helyét” – mondta Schäfer András szerződtetésével kapcsolatban Dárdai az M4 Sportnak.

A korábbi szövetségi kapitány szerint jobb lett volna, ha a Genoa tízmillió euróért vásárolja meg a 19 éves futballistát, mert akkor biztos, hogy rendszeres játéklehetőséget biztosítana neki.

 
EGY GÓL, NÉGY GÓLPASSZ – SCHÄFER ANDRÁS BEMUTATKOZOTT A GENOÁBAN

„Az egymilliós vételárra csúnyán hangzik, hogy aprópénz, de ez még nem garancia arra, hogy te most biztos kezdőjátékos leszel vagy egyből bizalmat kapsz. Ezért meg kell dolgozni – vélekedett Dárdai. – De jó lenne, ha egyre többen, ha csak egymillió euróért is, de kikerülnének külföldre. A napi harc, az edzések gyorsasága, a szűk területek miatti gyors döntések, az agresszivitás jót tenne a játékosoknak, jót tenne a magyar labdarúgásnak. A legjobb az lenne, ha minél fiatalabban, minél többen kikerülnének.”

Dárdai emlékeztetett arra, hogy Lothar Matthäus kapitánykodása idején sok magyar fiatal szerződött külföldre, akik közül ugyan nem mindenki állta meg a helyét, de jelentős rutint szereztek.

„Ha most megnézzük, ki játszik az élbajnokságokban, Németországban, Spanyolországban vagy Olaszországban, egyre kevesebben. Ezért érdemes dolgozni az utánpótlásban, mert a magyar focinak ez az egyetlen útja van. A kis tehetségeket igazán jól kiképezni, hogy páran legalább ki tudjanak kerülni és ebben a környezetbe tudjanak belenőni, mert innen tudnak majd visszasegíteni” – összegzett a Hertha vezetőedzője.