Egervári: A Fürth kiváló ugródeszka Vargának

Vágólapra másolva!
2013.02.01. 09:34
Hazánk játékosai szempontjából nem sok átigazolási szenzációt tartogatottak a nemzetközi piac utolsó napjai (a tegnapi zárás után nyitva lesz még a svéd, a norvég, a finn, az ukrán, az orosz, a litván, az észt, a lett, a lengyel, a bolgár, a magyar, a svájci, a boszniai, a román, a török és a szerb kapu). Külföldre az utolsó héten két futballistánk igazolt élvonali csapathoz (mindketten kölcsönbe): Varga József a német Greuther Fürthhöz, Lencse László pedig a görög Aszterasz Tripoliszhoz. Előbbi szerződéséről Egervári Sándor szövetségi kapitány nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, míg utóbbi üzletről maga az érintett beszélt.

VARGA RÖGTÖN KEZDHET IS A FÜRTHBEN?VARGA RÖGTÖN KEZDHET IS A FÜRTHBEN?

Varga József tegnaptól már azért dolgozik, hogy mihamarabb 
pályára léphessen a Fürthben (Fotó: Imago)
Varga József tegnaptól már azért dolgozik, hogy mihamarabb pályára léphessen a Fürthben (Fotó: Imago)

„Kedden beszéltem Varga Józseffel. Sok sikert kívántam neki, és azzal biztattam, felkészült arra, hogy megállja a helyét a hazainál erősebb és színvonalasabb bajnokságban is. Száz élvonalbeli találkozón lépett itthon pályára, így arra emlékeztettem, válogatottbeli társai, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, valamint Juhász Roland is akkor mentek külföldre, amikor idehaza már sok-sok rutinra és tapasztalatra tettek szert" – nyilatkozta Varga József fürthi szerződéséről Egervári Sándor szövetségi kapitány.

„Varga József most egy lépcsőfokkal feljebb lép, s ez így van jól. Nem tartom helyesnek, ha egy fiatal játékos nem egy fokot, hanem rögtön egy teljes lépcsőházat akar megmászni. Tudom jól, hogy a Greuther Fürth az egyik kiesőjelölt, a debreceniek játékosa mégis olyan helyre került, ahol felhívhatja magára a figyelmet, kiváló ugródeszka lehet számára a csapat. Beszéltünk arról is, hogy védekező középpályásként számítanának rá. Én azonban mindenekelőtt jobb oldali védőként, és mivel korábban is remekül teljesített azon a poszton, nincsenek aggályaim" – tette hozzá a szakember.

Vargával kapcsolatos, hogy német sajtóhírek szerint már szombaton, a Schalke vendégeként a kezdőben találhatja magát. Michael Büskens vezetőedzőnek ugyanis nem lesz könnyű dolga az összeállításánál, hiszen Edgar Pribre, Heinrich Schmidtgalra és Stephan Fürstnerre sem számíthat. A ligainsider.de szerint ezért könnyen lehet, hogy Varga József rögtön az első meccsén kezdő lesz.

Már a szurkolók is üdvözölték Varga József Fürthbe szerződését, az internetes fórumokon természetesen azóta is témát szolgáltat a magyar válogatott labdarúgó érkezése. A drukkerek egy irányítót is szerettek volna, aki szervezi a játékot, ám remélik, Varga a labdaszerzésekkel és a gyors szélső elfutásaival új színt vihet a támadójátékba is.

LENCSE LÁSZLÓ NAGY KIHÍVÁSA

Tegnapi hírünk, hogy fél évig kölcsönben a görög bajnokság jelenlegi második helyezettjét, az Aszterasz Tripoliszt erősíti Lencse László, aki Fülöp Márton klubtársa lesz.

„Nagyon örülök, hogy így alakult a sorsom – mondta Lencse László. – Úgy gondolom, magyar labdarúgóként nagy kihívás Görögországban kipróbálni magam, hiszen ennek az országnak a válogatottja Európa-bajnokságot tudott nyerni, a legjobb klubjai pedig évről évre ott vannak a Bajnokok Ligája főtábláján és az Európa-ligában. Az Aszterasznál jelentős célokért futballozhatok tavasszal: a második helyen áll a csapat, és az ezüstérmes a BL selejtezőjében indulhat, ami nem akármilyen kihívás."

Nem meglepő, hogy Lencse László, aki az MTK akadémiáján nevelkedett, a szerződés megkötése előtt kikérte a szintén a kékeknél felcseperedő és a Premier League-ből Tripoliba kerülő honfitárs, Fülöp Márton véleményét is.

„Marci mesélte, hogy kitűnő a közösség, ez az egyik oka, hogy ilyen jól szerepel az együttes – magyarázta Lencse. – A csapatról pedig azt mondta, a stílust a spanyol légiósok határozzák meg, technikás támadófutball jellemzi az Aszteraszt, és ez vonzó számomra. Miként az is, hogy noha hosszas tárgyalás előzte meg az aláírást, a klub végig rugalmasan kezelte a felvetődő kérdéseket, mindvégig azt éreztem, a nekem legjobb megoldást keresik ők is, az volt a benyomásom, valóban engem akarnak a csapatukban látni. Most rögtön költözöm, s bár a hétvégi meccs még túl közel van, jövő kedden már a többiekkel együtt készülök."

Az Aszterasz vasárnap a Panathinaikosz ellen lép pályára, jövő héten pedig a második az elsőt fogadja, vagyis Megyeri Balázst és az Olympiakoszt látja vendégül...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik