CONCACAF BL: Németh ismét betalált, továbbjutott az SKC

Vágólapra másolva!
2019.03.01. 07:10
null
Németh Krisztiánnal a soraiban jutott tovább a Sporting Kansas City (Fotó: Getty Images)
A Sporting Kansas City idegenben 2–0-ra legyőzte a mexikói Tolucát az észak- és közép-amerikai zóna, valamint a karibi térség csapatai számára kiírt Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutásért zajló párharc második mérkőzésén, így kettős sikerrel, 5–0-s összesítéssel jutott tovább a negyeddöntőbe.

A három magyar futballistát (Németh Krisztiánt, Sallói Dánielt, Baráth Botondot) is soraiban tudó Sporting Kansas City a 2017-es US Open Cup győzteseként vehet részt a 2019-es CONCACAF Bajnokok Ligájában, amelyben rajta kívül még három amerikai, négy mexikói, két Costa Rica-i, valamint egy-egy kanadai, salvadori, guatemalai, hondurasi, panamai és dominikai köztársaságbeli együttes szerepel.

Megnyugtató, háromgólos előnnyel várhatta a Toluca elleni idegenbeli összecsapást az SKC, miután a párharc első meccsén, hazai pályán Németh Krisztián találatának is köszönhetően 3–0-ra nyert a mexikói riválisa ellen.

Németh Krisztián a visszavágón is ott az SKC kezdőcsapatában, Baráth Botond a cserepadról nézte végig a találkozót, míg Sallói Dánielt a 66. percben cserélték be. A vezetést a nyolcadik percben Gerso Fernandes révén szerezte meg a Sporting, később pedig már Németh ünnepelhetett, miután a 62. percben büntetőből mesteri pontossággal a kapu bal felső sarkába csavart.


Az SKC nem is adta ki a kezéből az előnyét, 2–0-ra megnyerte a mérkőzést, így kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé, a negyeddöntőben pedig a panamai Independientével találkozik, amely 5–1-es összesítéssel ment tovább a Toronto FC elleni párharcból.

CONCACAF BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Toluca (mexikói)–Sporting KC (amerikai) 0–2
Sporting: Baráth Botond nem lépett pályára, Németh Krisztián kezdett, a 62. percben büntetőből gólt szerzett, Sallói Dániel csereként állt be a 66. percben.

Továbbjutott: a Sporting Kansas City, kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik