Belgium: Juhász Roland is pontszerző a 2010-es Aranycipő-szavazáson

Vágólapra másolva!
2011.01.20. 10:29
A belga labdarúgó-bajnokság legutóbbi győztese, az Anderlecht játékosai uralták a 2010-es belgiumi Aranycipő-szavazást (Soulier d’Or) – hat klubtársával együtt Juhász Roland is bekerült az első húsz helyezett közé. A győztes a szintén a brüsszeli klubot erősítő Mbark Busszufa lett.

Juhász hat pontjával a huszadik helyen végzett – derült ki a szerda esti eredményhirdetéskor. Busszufa, a marokkói válogatott középpályás 344 pontot szerezve lett 2010 legjobb belgiumi futballistája, mögötte csapattársa, a gólerős Romelu Lukaku lett a második 255 ponttal, míg a belga góllövőlistát pillanatnyilag vezető Jelle Vossen (Genk) a harmadik.

Az első húszban végző további Anderlecht-játékosok: Lucas Biglia (52 pont), Silvio Proto (37), Jelle Van Damme (26), Jonathan Legear (16), Juhász Roland (6). Ugyancsak kapott szavazatot (9) – és ezzel a 16. helyen végzett – az egykor Debrecenben és Tatabányán futballozó Dorge Rostand Kouemaha (FC Bruges).

A Het Laatste Nieuws című lap égisze alatt 1954 óta rendezik meg a nagy presztízsű szavazást a belga újságírók és a futballszakma jelesei számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik