Liverpool: Várjunk azzal, hogy Gerrardhoz hasonlítjuk – Owen Szoboszlairól

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 16:19
null
Szoboszlai Dominikot dicsérte a liverpooli legenda, de óvatosságra is intett a korai összehasonlítgatások miatt (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominikról is kérdezte Michael Owent a fogadási tippeket adó AceOdds internetes sportoldal, amely nagyinterjút készített 2001 aranylabdásával.

 

Owen 1996-tól 2004-ig volt a Liverpool labdarúgója, 216 bajnokin 118 gólt szerzett a „vörösöknél”, 2001-ben Ligakupát, FA-kupát és UEFA-kupát nyert a Poollal, s mielőtt a Real Madridhoz szerződött, a klub kulcsjátékosa volt Steven Gerrard mellett. Az AceOdds éppen Gerrardhoz hasonlította Szoboszlait az interjúban feltett kérdésben.

Michael Owen és Steven Gerrard a 2000-es évek elején 
több trófeát is nyert a Liverpoollal (Fotó: AFP)
Michael Owen és Steven Gerrard a 2000-es évek elején több trófeát is nyert a Liverpoollal (Fotó: AFP)

„Ó, istenem, ne rohanjunk ennyire előre – reagált Owen a nyáron az RB Leipzigtől a Liverpoolhoz szerződő Szoboszlai és Gerrard összehasonlítására. – Amit eddig láttam, tetszik Szoboszlaitól. Nagyszerű a testfelépítése a középpályára, kiválóan lő. Sokak számára bénító, ha felveszik egy híres klub mezét, de ő azonnal otthon érezte magát a vörösben, lenyűgöző, ahogy alkalmazkodott a Liverpool elvárásaihoz.

Azért is nagy a lelkesedés Szoboszlai miatt, mert nyáron nagyon képlékeny volt, mi történik majd azon a poszton. De nagyon jó igazolásnak tűnik, olyan játékos, aki hosszú évekre bebetonozhatja a helyét a csapatban.

De azért várjunk még azzal, hogy Steven Gerrardhoz hasonlítjuk! Nézzük meg, képes lesz-e további öt évig azt tenni, amit eddig láttunk, és akkor elkezdhetjük egy lapon emlegetni őket, akkor kezd közelíteni ahhoz, amit Steven elért.”

A Liverpool szombaton 13.30-tól az Evertonnal játszik városi derbit, Szoboszlai újabb lehetőséget kap arra, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön a liverpooli legendákhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik