Hoffenheim: sok a sérült – Szalai esélyt kaphat a bizonyításra

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.19. 14:36
null
Szalai Attila az Eintracht Frankfurt ellen lehetőséget kaphat a Hoffemheimben (Fotó: Getty Images, archív)
A német Bundesliga 8. fordulójában az 5. helyen álló Hoffenheim a 8. helyezett Eintracht Frankfurtot fogadja. A hazaiaknál többen is sérüléssel bajlódnak, de Pellegrino Matarazzo vezetőedző nem aggódik az összeállítás miatt, mint elmondta, elég bő a kerete ahhoz, hogy pótolják a hiányzókat – a 39-szeres magyar válogatott Szalai Attilát is megemlítette a választási lehetőségek között.

 

 

Mint ismeretes, a nyáron a török Fenerbahcétől a Hoffenheimhez szerződött Szalai Attila új klubjában kevesebb lehetőséget kapott eddig a reméltnél, csak két bajnokin játszott, az előző négy mérkőzést a kispadról nézte végig. Most azonban változhat a helyzet, ugyanis az eddig szereplő középső védők közül a török Ozan Kabak a következő válogatott szünetig, vagyis úgy egy hónapig nem lesz még bevethető,Kevin Vogt izomsérüléssel bajlódik, az ő hétvégi játéka is kérdéses, míg a szintén védő Stanley Nsokia térdkalácsával bajlódik.

„A problémák ellenére megvannak a választási lehetőségeink. A védők közül Kevin Akpoguma remek formában van, a bal oldalon pedig Szalai Attila jelenthet opciót, aki szintén jó ritmusban van. Ez a bő keret előnye, hogy tudunk reagálni az ilyen helyzetekre” – idézi a Hoffenheim honlapja Pellegrino Matarazzót, akinek nemcsak hátul, hanem elöl is vannak sérültjei: a horvát csatár, Andrej Kramaric combizomsérülést szenvedett korábban.

Ami viszont jó hír Matarazzo számára, hogy a válogatottól visszatérő játékosok közül senki sem sérült meg (az említett sérülések korábban történtek), így összességében nagyon bizakodóan várja a Frankfurt elleni, várhatóan telt házas szombati meccset. A válogatottban szerepelt játékosok közé tartozik Szalai is, aki a szerbek és a litvánok elleni Eb-selejtezőt is végigjátszotta a magyar válogatottban.

NÉMET BUNDESLIGA
8. FORDULÓ
Péntek
20.30:
Borussia Dortmund–Werder Bremen (Tv: Arena4)
Szombat
15.30: Darmstadt–RB Leipzig
15.30: Freiburg–Bochum
15.30: Hoffenheim–Eintracht Frankfurt
15.30: Union Berlin–VfB Stuttgart
15.30: Wolfsburg–Bayer Leverkusen (Tv: Arena4)
18.30: Mainz–Bayern München (Tv: Arena4)
Vasárnap
15.30:1. FC Köln–Borussia Mönchengladbach (Tv: Arena4)
17.30: Heidenheim–Augsburg

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik