Hoffenheim: Szalainak türelmesnek kell lennie – Matarazzo

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.22. 13:44
null
Edzője szerint Szalai Attilának várnia kell az újabb lehetőségre (Fotó: Getty Images)
Jó formában van a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) érdekelt Hoffenheim, amely sorozatban három bajnokit megnyert, de egyelőre kérdéses, a csapatban milyen szerepet játszhat a török Fenerbahcétól a nyáron szerződtetett magyar válogatott belső védő, Szalai Attila – a Süddeutsche Zeitung foglalkozik a témával.

Az 1. fordulóban elszenvedett vereségre jól reagált a Bundesliga jelenlegi idényében a Hoffenheim. A Freiburg elleni kudarc után hamar összekapta magát a Pellegrino Matarazzo által irányított együttes, s sorozatban három győzelemmel javított: a Heidenheimet 3–2-re, a Wolfsburgot és az 1. FC Kölnt egyaránt 3–1-re gyűrte le a Szalai Attilát is foglalkoztató együttes.

A magyar válogatott belső védő ezen mérkőzések felén játszott – a Freiburg ellen egy félidőt játszott (a szünetben lecserélték, miután öngólt hozott össze), a Wolfsburg ellen végig a pályán volt, míg a Heidenheim és legutóbb a Köln elleni találkozót a kispadról nézte végig.Matarazzo ezeken a meccseken a Brooks, Kabak, Vogt hármasnak szavazott bizalmat, míg a Wolfsburg ellen Kabak sérülés miatt nem játszott. A Süddeutsche Zeitung szerint azon a mérkőzésen ezért szerepelhetett Szalai, akinek a helyén egyébként a 31 éves Kevin Vogt játszik a védelem tengelyében.

A helyzet az, hogy komoly konkurencia van minden egyes poszton. Nem akarom egymáshoz hasonlítgatni a játékosokat, de mindenkinek megvannak a maga erősségei. Az elmúlt néhány meccsen jól ment a játék, Kevin Vogt pedig kiválóan tette a dolgát. Szalainak türelmesnek kell lennie, és meg kell várnia az újabb lehetőséget, hogy bizonyítson” – beszélt a magyar bekk helyzetéről a Hoffenheim mestere, Pellegrino Matarazzo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik