Labdarúgás: a KPMG-nél is Szoboszlai a legdrágább magyar

Vágólapra másolva!
2021.12.28. 14:42
null
A KPMG rangsora (az árak millió euróban értendők)
A KPMG Football Benchmark legfrissebb jelentése szerint Szoboszlai Dominik a legértékesebb magyar labdarúgó – legalábbis a könyvvizsgáló és sporttanácsadó cég szerint.

December elején frissítette a sporttanácsadással – is – foglalkozó KPMG könyvvizsgáló cég a világ 358 európai, dél-amerikai és közel-keleti klubjában futballozó, több mint 8300 labdarúgóját tartalmazó adatbázisát, amelyből kiderült: hogy szerintük a legértékesebb magyar labdarúgó a 34.7 millió eurós értékre becsült Szoboszlai Dominik, akit lipcsei csapattársa, Willi Orbán követ, 21.9 millió eurós értékkel.

A harmadik helyen Sallai Roland zárt, majd Szalai Attila következik, akit Gulácsi Péter követ ötödikként.

A listán a legértékesebb, NB I-ben szereplő labdarúgó a Ferencváros 2.7 millió euróra taksált kapusa, Dibusz Dénes, mezőnyjátékosok közül pedig a fehérvári Loic Nego, akit már 2 millió alatt jegyez a cég.

Érdekes egyébként megjegyezni, hogy a témában mértékadónak tartott transfermarkt.com oldal tíz legértékesebb magyar labdarúgója egészen hasonló képet fest, a különbség annyi, hogy a listavezető Szoboszlait „csupán” 28 millió euróra tartja az oldal, Willi Orbán is „csak” 14 millió eurót ér, Sallai 12 milliós értékű, Szalai Attila és Gulácsi Péter pedig egyaránt 11 milliót ér. A Transfermarktnál az MLS-ben futballozó Sallói Dániel odafért a tíz legértékesebb magyar játékos közé, a 6. helyre, 7.5 millió euróval.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik