Légióskörkép: Mervó lehet a Slask Wroclaw megmentője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.11. 17:27
null
Mervó Bence így ünnepelte első slaskos gólját (Fotó: slaskwroclaw.pl/Krystyna Paczkowska)
A nyári labdarúgó Eb-hez közeledve a Nemzeti Sport Online-on hétről hétre igyekszünk összefoglalni légiósaink előző heti teljesítményét, kiemelt figyelmet fordítva a válogatott játékosokra, hogy megfelelő képet kapjunk formájukról. Mervó Bence (Slask Wroclaw) először volt eredményes új csapatában, Nikolics Nemanja (Legia Warszava) góllal jártul hozzá csapata döntőbe jutásához a Lengyel Kupában, Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt) iránt pedig továbbra is töretlen a bizalom Németországban.

 

ANGLIA

A Bogdán Ádámot is foglalkoztató Liverpool csütörtökön a Dortmund vendégeként játszott 1–1-es döntetlen az Európa-ligában. Jürgen Klopp csapata vasárnap az Anfielden verte meg 4–1-re a Stoke Cityt – a magyar kapus egyik mérkőzésen sem volt a keret tagja. Bogdán legutóbb múlt hét hétfőn a Leicester elleni U21-es bajnokin kapott játéklehetőséget. Tőzsér Dánielt bélpanaszokkal operálták meg április elején, egyelőre lábadozik, így nem volt a Queens Park Rangers keretének tagja sem a hétközi, sem a hétvégi bajnoki mérkőzésen.

BELGIUM

Megszerezte első győzelmét a Genk a felsőházi rájátszásban, ám Köteles László csak a kispadról figyelhette csapata 4–0-s győzelemmel végződő találkozóját.

HOLLANDIA

Parádés mérkőzést nyert a Heerenveen az AZ ellen, Otigba Kenneth csapata 4–2-re győzött. A magyar középhátvéd végigjátszotta a meccset. Vida Kristopher ezúttal nem kapott játéklehetőséget a De Graafschap csapatában, amely idegenben szenvedett 3–1-es vereséget a Groningentől.

NÉMETORSZÁG

Pontot rabolt Szalai Ádám csapata, a Hannover Dárdai Páléktól Berlinben. A 2–2-es döntetlennel végződő mérkőzésen a magyar támadó nem kapott játéklehetőséget. A sérülés miatt a Huszti Szabolcsot nélkülözni kényszerülő Frankfurt hazai pályán kapott ki a Hoffenheimtől. Egyre nehezebb helyzetben van a Werder Bremen, miután a csapat otthon maradt alul az Augsburggal szemben. Kleinheisler László csereként beállva 9 perc játéklehetőséget kapott.

A másodosztályban vitézkedő Nürnberg győzelmi sorozatának a Duisburg vetett véget. Stieber Zoltán ott volt a frankok keretében, ám nem kapott játéklehetőséget. Játszott viszont Kalmár Zsolt, aki kirobbanthatatlan az FSV Frankfurt kezdőcsapatából. A fiatal középpályás ezúttal 80 percet kapott, ám a Majna-parti együttes 4–1-re kikapott a Bochumtól. Az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a soraiban újabb lépést tett a feljutás felé a Düsseldorfban hétfő este aratott 3–1-es győzelemmel.

A Nemzeti Sport Online meglátogatta Németországban futballozó légiósainkat, akikről itt olvashatnak bővebben.

LENGYELORSZÁG

A Legia Warszawa számára az érdemi kérdések már a múlt hét előtt eldőltek a Lengyel Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, amikor Nikolics Nemanjáék négy góllal nyertek hazai pályán a Zawisza ellen. A magyar támadó a visszavágón is betalált, így a Legia kettős győzelemmel jutott be a döntőbe, ahol a Kádár Tamást és Lovrencsics Gergőt soraiban tudó Lech Poznan lesz a varsói csapat ellenfele. A Poznan 2–1-es összesítéssel jutott tovább a fináléba. Kádár és Lovrencsics is kezdőként lépett pályára a Sosnowiec elleni visszavágón.

A hétvégi bajnoki találkozókon gól nélküli döntetlen született a Legia szczecini vendégjátékán. A hazaiaknál Gyurcsó Ádám, a vendégeknél Nikolics Nemanja kezdőként lépett pályára. A Lech Poznan idegenben nyert, Kádár kezdő volt, Lovrencsics nem volt a keretben. Megszerezte első gólját a Slask Wroclawban Mervó Bence. A találat értékes volt, hiszen a csapat 2–1-re nyert. A fiatal magyar csatár megkapta a bizalmat az utóbbi hetekben, amellyel élni is tudott. Ha így folytatja, Mervó kulcsember lehet a bentmaradásért küzdő Slaskban. Az együttes másik magyarja, Gosztonyi András továbbra is sérült, így ő nem játszhatott. Guzmics Richárd, a Wisla Kraków védője ezúttal is végigjátszotta a krakkói csapat bajnokiját, amelyen 1–1-es döntetlen született szombaton.

OLASZORSZÁG

Mondhatni, hogy a szokásos vereségét szenvedte el a Palermo, ezúttal a Laziótól. Balogh Norbert a kispadról nézte végig a szicíliai csapat szenvedését. Össze kell szednie magát a Palermónak, ha jövőre is az élvonalban szeretne szerepelni.

A másodosztályban Tamás Krisztián csapata Adorján Krisztián együttesét fogadta, ám egyik magyar sem volt ott a keretben.

KATAR

Németh Krisztián természetesen kezdőként lépett pályára a hétvégi bajnokin, ám most ő és csapata is eredménytelen maradt. Az al-Garafa a 8. helyen áll, a bajnokságból pedig csupán egy forduló van hátra. Legjobb esetben a 6. helyen zárhatnak Némethék.

EGYESÜLT ÁLLAMOK

Újra betalált Sallói Dániel a harmadosztályú Swope Park Rangers csapatában. A magyar támadó a második percben volt eredményes a Sporting Kansas City fiókcsapatának bajnokiján. A gólt itt tekintheti meg.

AUSZTRÁLIA

Véget ért Sándor György és Vadócz Krisztián csapatának nagy sorozata, ugyanis a Perth Glory öt egymás utáni győzelmet követően most vereséget szenvedett. Egyúttal ez volt az alapszakasz utolsó fordulója – az ötödik helyen zárt az együttes a 10 csapatos bajnokságban. A Perthben mindkét magyar alapember, a gárda pedig a jövő héten, immáron a playoffban folytathatja.

Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) lábadozik, így ő nem léphet pályára Törökországban csapata hétfői bajnokiján a Besiktas ellen. Priskin Tamás szintén sérült, így ő sem szerepelhetett a Slovan Bratislava csapatában sem a hétközi kupameccsen, sem a hétvégi szlovák bajnokin.

 

TOPLÉGIÓSOK* MÉRKŐZÉSEI AZ ELŐZŐ HÉTEN
Légiós Klubcsapata Csapata ki ellen játszott?* Hány percet volt a pályán? Gól, gólpassz, lapok
Bogdán Ádám Liverpool (angol) Dortmund (i., El) 1–1 nem volt a keretben
Stoke City 4–1 nem volt a keretben
Tőzsér Dániel QPR (angol 2. osztály) Leeds United (i.) 1–1 nem volt a keretben
Charlton 2–1 nem volt a keretben
Vadócz Krisztián Perth Glory (ausztrál) Sidney FC (i.) 0–4 90
Sándor György Perth Glory (ausztrál) Sidney FC (i.) 0–4 90
Otigba Kenneth Heerenveen (holland) Az Alkmaar 4–1 90
Vida Kristopher De Graafschap (holland) Groningen (i.) 1–3 kispados volt
Huszti Szabolcs E. Frankfurt (német) Hoffenheim 0–2 sérült
Kleinheisler László Werder Bremen (német) Augsburg 1–2 9
Szalai Ádám Hannover (német) Hertha 2–2 kispados volt
Kalmár Zsolt FSV Frankfurt (német, II.) Bochum (i.) 1–4 80
Gulácsi Péter RB Leipzig (német, II.) Düsseldorf (i.) 3–1 90
Simon Krisztián 1860 München (német, II.) Greuter Fürth 0–1 sérült
Stieber Zoltán Nürnberg (német II.) Duisburg 1–2 kispados volt
Nagy Dániel Würzburger Kickers (német, III.) Stuttgarter Kickers 2–1 kispados volt
Balogh Norbert Palermo (olasz) Lazio 0–3 kispados volt
Adorján Krisztián Novara (olasz II.) Spezia (i.) 0–1 nem volt a keretben
Tamás Krisztián Spezia (olasz, II.) Novara 1–1 nem volt a keretben
Megyeri Balázs Getafe (spanyol) Villarreal (i.) 0–2 kispados volt
Dzsudzsák Balázs Bursaspor (török) Besiktas (i.) hétfő este sérült
Futács Márkó Mersin Idman Yurdu (török) Genclerbirligi 1–3 sérült
Vanczák Vilmos Sion (svájci) Thun 2–1 nem volt a keretben
Guzmics Richárd Wisla Kraków (lengyel) Zaglebie Lubin 1–1 90
Gosztonyi András Slask Wroclaw (lengyel) Cracovia 2–1 sérült
Mervó Bence Slask Wroclaw (lengyel) Cracovia 2–1 90 gól
Nikolics Nemanja Legia Warszawa (lengyel) Zawisza (i., Kupa) 2–1 72 gól
Legia Warszawa (lengyel) Pogon Szczecin (i.) 0–0 90
Lovrencsics Gergő Lech Poznan (lengyel) Sosnowiec (i., Kupa) 1–1 90
Lech Poznan (lengyel) Leczna (i.) 1–0 nem volt a keretben
Kádár Tamás Lech Poznan (lengyel) Sosnowiec (i., Kupa) 1–1 90
Lech Poznan (lengyel) Leczna (i.) 1–0 90
Gyurcsó Ádám Pogon Szczecin (lengyel) Legia Warszawa 0–0 85 sárga lap
Bőle Lukács CSMS Iasi (román) Botosani (i.) 0–0 90
Priskin Tamás Slovan Bratislava (szlovák) Ruzomberok 3–1 sérült
Sallói Dániel Swope Park Rangers (amerikai 3. osztály) San Antinio FC 1–1 61 gól
Németh Krisztián al-Garafa (katari) Qatar SC (i.) 1–3 90
*Toplégiós: külföldi első vagy másodosztályú bajnokságban szereplő, jelenlegi vagy korábbi felnőtt- vagy U-válogatott, vagy válogatott-kerettagságig jutó légiós.
Azoknál a légiósoknál, akik nem az élvonalban szerepelnek, ezt külön jeleztük, ahogy azt is, hogy ha nem bajnoki meccsről volt szó.
Az eredményeket mindig a magyar légiós csapatának szemszögéből írtuk fel, az idegenbeli meccseket i. betűvel jeleztük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik