Finnország: Gruborovicsot már nem nyomasztja a felelősség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.23. 14:17
A napokban beszámoltunk arról, hogy Gruborovics Tamás klubot váltott, és a finn másodosztályban szereplő Ekenäs IF-ben futballozik tovább – a gyermekkora óta Finnországban élő játékos a finn közszolgálati médiának elmondta, miért döntött így.

„Az utóbbi tíz évben az ország sok tájékán légióskodtam, tavaly például Kotkában, és a folyamatos költözködés, úton levés kezdett fárasztani” – mondta a 31 éves labdarúgó, aki hét csapatban 335 finn bajnoki mérkőzésen 83 gólt szerzett.

Gruborovics Tamás Finnország déli partvidékén él, korábban már tréningezett a közelben működő Ekenäs IF-ben, már akkor is tetszett neki a klubnál folyó munka, ez is közrejátszott mostani döntésében.

„Eleget játszottam már az élvonalban, és bár természetesen az EIF-fel szívesen visszatérnék oda, ez jelenleg nagyon távolinak tűnik, rengeteget kell dolgoznunk érte – folytatta a finn-magyar kettős állampolgárságú játékos. – Ha nincsenek kiemelkedő képességű játékosaid, akkor minden az edzések intenzitásán múlik. Minden csapatsportban kulcstényező az erőnlét: ha ebben jók leszünk, kiemelkedhetünk a mezőnyből.”

Jelentős élvonalbeli tapasztalata miatt Gruborovicsra kulcsemberként tekint az edzői stáb, ezzel ő is tisztában van.

„Korábban sokszor nyomásként érzékeltem az elvárásokat, de idővel megtanultam, hogyan kell ezt kezelni” – mondta a labdarúgó, aki a futball mellett egyetemi tanulmányait végzi, és elképzelhetőnek tartja, hogy diplomaszerzés után sportpszichológusként dolgozik majd.

„Régebben nem gondoltam ilyesmire, de karrierem során sok tapasztalatot gyűjtöttem arról, mi kell a sikerhez, illetve hogy adott esetben mi hiányzik ahhoz, hogy egy sokra hivatott közösség vagy sportoló sikeres legyen. Szóval ha befejezem a labdarúgást, lehet, hogy ilyen irányba lépek tovább.”

A finn másodosztályú bajnokság április második felében kezdődik. A legutóbbi szezonban az Ekenäs a nyolcadik helyen végzett a tízcsapatos mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik