Ausztrália: bekerült a forduló álomcsapatába a magyar légiós

Vágólapra másolva!
2014.12.01. 14:29
Edzője és a sajtó is elismerően értékelte Vernes Richárd hétvégi teljesítményét. Mint beszámoltunk róla, a Central Coast Mariners magyar labdarúgója vasárnap megszerezte első gólját az ausztrál élvonalban (A-League) – a találat pontot ért a Newcastle Jets elleni mérkőzésen (1–1).

„Türelmesek voltunk vele. Egy pillanatig sem kételkedtünk a képességeiben, de érzésem szerint Ricsinek eleinte sejtelme sem volt arról, milyen erőnlét kell ehhez a ligához – mondta a Budapest Honvédtól nyáron kölcsönkapott labdarúgóról Phil Moss vezetőedző. – Az előszezonban helyre kellett tenni egy-két dolgot, idő kellett ahhoz, hogy be merjük dobni a mély vízbe. Amit ezen a meccsen láttunk tőle, nagyon biztató a jövőre nézvést."

Nemcsak a tréner, hanem a sajtó figyelmét is felkeltette Vernes vasárnapi játéka: a sportsfan.com.au a hét álomcsapatába jelölte a magyar futballistát – klubjából rajta kívül a védő Michael Neill került be a 8. forduló válogatottjába.

Az indoklás szerint a 22 éves magyar légiós – aki három becserélést követően vasárnap került be először a Mariners kezdő tizenegyébe bajnokin – nemcsak az egyenlítő góljával és veszélyes beadásaival, hanem a középpályán nyújtott játékával, szereléseivel is elismerést vívott ki magának.

A Mariners nyolc forduló után hat ponttal a hatodik helyet foglalja el a tízcsapatos mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik