Mainz: az edző szerint Szalain érződött a fáradtság

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 12:27
Szalai Ádám, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainz magyar támadója nem vett részt csapata keddi edzésén. A válogatott középcsatár egy nap pihenőt kapott Thomas Tuchel vezetőedzőtől.

„Sajnos a Hamburg elleni mérkőzésen érződött rajta a fáradtság” – mondta Szalai Ádámmal kapcsolatban Thomas Tuchel. Mint ismert, a gólerős támadó 68 percet játszott a magyar válogatott múlt hét szerdai, Norvégia elleni felkészülési mérkőzésén, majd pályára lépett a hétvégi, HSV elleni bajnokin is, amire a mainzi tréner utalt.

A Mainz játékosai a Rhein Zeitung elemzése szerint sokkal kevesebbet futottak (105 kilométer), mint szoktak egy átlagos mérkőzésen (115 kilométer), részben ez okozta a Hamburg elleni vereséget (1–0). A futballisták túl vannak 12 bajnokin, két kupameccsen és többen válogatott találkozókon is pályára léptek, így érthető a fáradtság. Tuchel Szalai mellett több labdarúgójának is pihenőt adott a héten.

A Mainz szombaton, a Bundesliga 13. fordulójában a címvédő Borussia Dortmundot fogadja, majd kedden az Eintracht Frankfurthoz látogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik