Hrepka Ádám a robbanások zajában is bizakodó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2012.11.22. 17:42
null
Hrepka Ádám (8) a Bnei Jehuda mezében <br />(fotó: bneiyehuda.co.il)
Hrepka Ádám bízik abban, hogy a szerdai fegyverszüneti egyezmény hatására rendeződik a helyzet, Izrael nem bonyolódik háborúba, és legnagyobb gondja újra az lesz: klubjával, a tel-avivi Bnei Jehudával sikerül-e Európa-liga-szereplésre jogosító helyen végeznie az izraeli bajnokságban.

Bár a hét végén több mérkőzés is elmaradt az izraeli bajnokságban a kiéleződő izraeli–palesztin konfliktus miatt, Hrepka Ádám csapata pályára lépett, sőt nyert is a listavezető Maccabi Tel-Aviv ellen – igaz, nem akármilyen előzmények után: a mérkőzés kezdése csúszott palesztin rakétatámadás veszélye miatt.

„Az öltözőben ülve hallottuk, hogy megszólalnak a szirénák, amelyek a rakétaveszélyre hívják fel a figyelmet – mesélte a Nemzeti Sport Online-nak a Tel-Avivban telefonvégre kapott Hrepka Ádám. – Pánik nem tört ki, nem menekültünk semerre, de hamarosan hallottunk két robbanást, majd közölték velünk, hogy a légvédelem leszedte a rakétát. Furcsa élmény volt, de el kell mondani azt is, hogy a helyiek szinte természetesnek veszik az ilyen helyzeteket, és úgy is kezelik."

A magyar légiós hozzátette: már a lakásuknak otthont adó épület mínusz második szintjén található bunkert is meg kellett járnia barátnőjével, hogy fedezéket keressenek a fenyegető rakétatámadás elől, de baj szerencsére akkor sem történt.

„Ha nem született volna meg szerdán a fegyverszüneti egyezmény, és a levegőben lógna egy súlyos háború veszélye, akkor elgondolkodnék azon, hogy hazamenjünk, de az után, hogy aláírták, bízom abban, hogy normalizálódik a helyzet" – mondta Hrepka, akinek hangján nem tapasztaltunk kétségbeesést, így nyugodt lelkiismerettel kérdeztük futballról is, egészen pontosan közelmúltbeli sérüléseiről.

„Most sem vagyok egészen rendben, a gerincsérvem okoz gondokat. Bár az utóbbi fordulókban játszottam, az injekciókúra ellenére a fájdalom kisugárzik a lábamba, emiatt járom is az orvosokat, jó lenne a sérülés végére járni" – mondta a tel-avivi csapatot ősz eleje óta erősítő, eddig öt bajnoki mérkőzésen pályára lépő, gólt egyelőre nem szerző támadó.

„Elég jó a csapatunk, cél a dobogó, és az, hogy a következő szezonban elindulhassunk az Európa-ligában" – ismertette a magyar játékos a békeidőkre készített középtávú terveket.

A Bnei Jehuda egyelőre a negyedik helyen áll, lemaradása öt pont a tabella élén álló Maccabi Tel-Aviv, Hapoel Tel-Aviv kettős mögött. A rakétatámadások veszélyét nehezebben feldolgozó Lencse László csapata, a címvédő Kirjat Smona a nyolcadik helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik