Hamburg: a magyar középpályás 20 évesen bemutatkozott tétmeccsen

Vágólapra másolva!
2011.07.20. 09:10
Nagy Dániel tegnap tétmérkőzésen is bemutatkozott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburgnál: ahogy beszámoltunk róla, a 20 éves támadó középpályás az 55. percben állt be csereként a Bayern München ellen 2–1-re megnyert Ligakupa-mérkőzésen.

A magyar futballista a német csapat nyári felkészülésének elején kapta a nagyszerű hírt: a második számú együttesből felkerült a „nagyok" közé. Nagy a tartalékok között a legutóbbi idényben 28 mérkőzésen lépett pályára, és ezeken három gólt szerzett.

A 20 éves játékos a Gödöllői Góliátnál nevelkedett, ahonnan az Újpest utánpótlásához került. A lila-fehérek U17-es csapatában együtt futballozott – többek között – Lázár Bencével, Balajti Ádámmal, Simon Krisztiánnal, Szabó Bencével, Üveges Szabolccsal és Litauszki Róberttel is, sőt 16 és fél évesen rendszeresen pályára lépett az Újpest U19-es együttesében, többek között Dvorschák Gáborral, Barczi Dáviddal és Széki Attilával egy csapatban.

A Hamburg 2007 nyarán igazolta át az Újpesttől, és a német klubnál eleinte az U19-es együttesnél szerepelt, majd a tartalékcsapathoz került, most pedig már együtt játszhat a Bundesligában szereplő csapat sztárjaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik