Simon András elutazott az Aachen edzőtáborába

Vágólapra másolva!
2011.01.04. 07:57
null
Simon szerdán már a Fortuna Düsseldorf védőivel harcolhat a labdáért (Fotó: Action Images – archív)
A jelenleg csapat nélküli Simon András is elutazott a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Alemannia Aachen spanyolországi edzőtáborába hétfőn – adta hírül a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő klub hivatalos honlapja.

Az Aachen 25 játékossal vágott neki az Alicantéhoz közel eső, tengerparti Olivába tartó útnak, ahol a szintén a Bundesliga 2.-ben szereplő Fortuna Düsseldorffal együtt készül a tavaszi idényre.

„Spanyolországban ideális időjárási körülmények között készülhetünk. Négy első osztályú létesítményben dolgozunk majd, amelyeket megosztunk a Fortuna Düsseldorffal. Ezek a napok kiváló lehetőséget biztosítanak az új játékosok beilleszkedéséhez a csapatba" – mondta Erik Meijer sportigazgató.

Az aacheniek hivatalos honlapjának beszámolója szerint Simon András a szerdai, a Torghelle Sándort is a soraiban tudó Fortuna Düsseldorf elleni felkészülési mérkőzésen már pályára lép az Alemanniában, amelynek „még egy csatárra szüksége van, hogy teljes legyen a kerete".

Ahogy arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt, Simon András decemberben szerződést bontott korábbi klubjával, a Liverpoollal, és azóta csapatot keres. A csatár ügyeit intéző CMG menedzseriroda ügyvezetője, Kövesdi Viktor akkor az NSO-nak cáfolta azokat a németországi értesüléseket, melyek szerint Simon decemberben már járt próbajátékon az Alemannia Aachennél.

A német lapok szerint azonban az aacheniek most azért is vitték el a támadót Spanyolországba, mert Simon a múlt hónapban meggyőzte a csapat vezetőit. Az Aachener Nachrichten szerint azonban a magyar játékos decemberben azzal utasította vissza a német klubot, hogy magasabb osztályban szeretne szerepelni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik