11 év után búcsú Hollandiától - Fehér nem hosszabbít a NAC-nál

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 10:51
null
Fehér Csaba (balról a harmadik) búcsúzhat a NAC-tól (Fotó: Action Images – archív)
A NAC Breda hivatalos honlapján jelentette be, hogy három futballistának, köztük a 35 esztendős, 41-szeres válogatott Fehér Csabának megköszönték eddigi munkáját, és közölték velük, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződésüket. A labdarúgó a Nemzeti Sport Online-nak úgy nyilatkozott, hogy ő döntött a távozás mellett.

Fehér Csaba 2000-ben szerződött a NAC Bredához, és azóta egy fél éves időszakot leszámítva (2005-ben kölcsönbe hazatért Újpestre) Hollandiában futballozik. A Breda mellett játszott a Willem II-ben és a PSV-ben is. A NAC-hoz 2007-ben visszatérő futballistának 11 év után azonban befejeződhet hollandiai karrierje.

A NAC vezetői a csapat törökországi edzőtáborában közölték a védővel – és két társával, a többszörös finn válogatott, 36 esztendős Joonas Kolkkával és a 29 éves Tyrone Lorannal –, hogy a jövőben már nem számítanak a szolgálataira, nem kívánják meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződését.

FEHÉR MAGYARORSZÁGON FOLYTATNÁ
 

„A NAC vezetőivel már korábban közöltem, hogy a szezon végén, amikor lejár a szerződésem, szeretnék visszatérni Magyarországra. Most, a téli felkészülés közben megkérdezték, hogy fenntartom-e a szándékomat. Közöltem velük, hogy igen, ezután jelent meg a hír a honlapon" – válaszolta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Fehér Csaba.

„A hír megfogalmazása kicsit félreérthető, mert én döntöttem úgy, hogy már nem szeretnék maradni. Egyelőre arról nem szeretnék beszélni, hogyan alakul a jövőm, de Magyarországon még szívesen futballoznék" – tette hozzá a rutinos légiós.

Ez alighanem azt is jelenti, hogy Fehér már a télen távozhat.

„Csabának és Joonasnak sokat köszönhet a klub. A koruk ellenére mindketten többször bekerültek a kezdőcsapatba, de tagadhatatlan, hogy mostani döntésünkben szerepet játszott az életkoruk" – nyilatkozta a holland újságíróknak a döntésről a NAC technikai igazgatója, Jeffrey van Ast.

A döntésben az is szerepet játszhatott, hogy a NAC köztudottan anyagi gondokkal küzd, és a klubvezetők már korábban elmondták, bevételre van szükségük ahhoz, hogy új játékosokat szerződtessenek. A holland sajtóban továbbra is tartja magát az a hír (amiről a múlt héten beszámoltunk), hogy a bredaiak szeretnék végleg megvenni a Videotontól Horváth Gábort, és talán ez is közrejátszik abban, hogy Fehéréket elengedik.

 PAZAR FEJES A VITESSE KAPUJÁBA 3:55-NÉL (2009. 03. 14.)
 
SZABADRÚGÁSBÓL A HERACLES ELLEN 6:35-NÉL (2007. 09. 01.)
 
REMEK KAPÁSGÓL A DE TREFFERS HÁLÓJÁBA 3:20-NÁL (2009. 10. 27.)
 
ÉRDEKES GÓL A SPARTÁNAK (4:06-NÁL)
 
UTOLSÓ GÓLJA AZ UTRECHT ELLEN 0:22-TŐL (2010.12. 11.)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik