Szeged: 9.4 milliárd forintból frissítik fel a város sportéletét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.05. 14:13
Új sportkomplexum épül hamarosan Szegeden, a Dorozsmai út elején. Ennek része lesz a Szeged 2011-GA labdarúgócsapat új stadionja, valamint egy másik sportcsarnok és rendezvényközpont a többi sportág számára.

Az új sport- és ifjúsági komplexum központi részén helyezkedik majd el a stadion, mely 8000 néző befogadására lesz alkalmas, és az UEFA besorolása szerint a négyes kategória követelményeinek felel meg. Ebben a stadionban játszhatja hazai mérkőzéseit a jelenleg az NB II-ben szereplő Szeged 2011-Grosics Akadémia.stadion, mely 8000 néző befogadására lesz alkalmas, és az UEFA besorolása szerint a négyes kategória követelményeinek felel meg. Ebben a stadionban játszhatja hazai mérkőzéseit a jelenleg az NB II-ben szereplő Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Ezen kívül egy másik sportcsarnok is helyet kap a komplexumban, amely a többi sportág otthona lesz. A csarnok a rendezvényközpont része lesz – melyben egy grundfocipálya is helyet kap –, ez a háromszintes épületegyüttes 2800 négyzetméteres alapterületen épül fel öltözőkkel, edzőtermekkel, orvosi és kiszolgáló helyiségekkel, valamint egy csaknem 400 fős lelátóval.

A kivitelező vállalat a Market Építő Zrt. lesz, a magyarepitok.hu szerint a komplexum állami támogatással, 9.4 milliárd forintból valósulhat meg.

A stadion látványterve:

A Szeged 2011 új stadionja 8000 férőhelyes lesz (Fotó: delmagyar.hu)
A Szeged 2011 új stadionja 8000 férőhelyes lesz (Fotó: delmagyar.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik