„Attól kezdve, hogy kiderült, nem annyira nagy a baj, végig pozitív voltam” – mondta a klubhonlapon a nyáron Gyirmótról érkezett Horváth Roland, akinek térde augusztus végén, a Dorog elleni idegenbeli mérkőzésen sérült meg, miután az ellenfél játékosa véletlenül ráesett a lábára.

Azóta több mint hat hét telt el, a 25 éves támadónak végig kellett járnia a rehabilitáció szakaszait.

„Balogh Barna erőnléti edzővel a térdem stabilizálása mellett nagy hangsúlyt fektettünk a lábam, illetve a felsőtestem megerősítésére is. A legnehezebb pillanatokban az tartotta bennem a lelket, hogy nem kell fél évet vagy akár még többet kihagynom. Azt kívánom, ez legyen a legkomolyabb sérülésem a pályafutásom során.”

Horváth Roland múlt hét pénteken és szombaton már a társakkal együtt edzett, ezen a héten pedig teljes intenzitással dolgozik a csapattal. A csatár ebben az idényben öt bajnokin két gólig jutott, de két idénnyel korábban a Budaörs színeiben 10-szer volt eredményes az NB II-ben.

Az NSO úgy tudja, hogy Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője sérülés miatt továbbra sem számíthat Vass Máté és Mervó Bence játékára.

A Budafok az NB II 13. fordulójában vasárnap 18 órától az MTK otthonában lép pályára.