A Vasas a sereghajtóval sem bírt, emberhátrányban nyert a Gyirmót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 18:59
null
Hiába harcolt a Vasas, a sereghajtó Mosonmagyaróvárral sem bírt (Fotó: Meder István)<br />
Szerdán tíz mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 16. fordulójában. Délután a Budaörs és a Tiszakécske sikerével kezdődött a játéknap, este a listavezető Gyirmót majdnem egy félidőn át emberhátrányban játszva győzött Csákváron. A ZTE otthon legyőzte a Ceglédet, a Békéscsaba a Dorog ellen gyűjtötte be a három pontot, a Vasas nem bírt a sereghajtó Mosonmagyaróvárral sem. Öt gólt vágott a Kazincbarcika Siófokon, míg a Vác Nyíregyházán győzött.


A labdarúgó NB II 16. fordulójában sem tört meg a Vasas rossz sorozata, a megbízott edző, Ferenczi István által dirigált angyalföldiek nem bírtak a sereghajtó Mosonmagyaróvárral. A piros-kékek végig domináltak a találkozón, az első játékrészben háromszor eltalálták a kapufát, de csak az 59. percben szereztek vezetést: Birtalan Botond beívelését Talabér Attila lőtte a bal alsó sarokba. Az Óvár azonban öt perccel később egyenlített – Zsirai Martin egy Bese Balázsról kipattanó labdát továbbított közelről a hálóba –, a hajrában pedig már nem tudott újítani a Vasas, amely újabb csalódást keltő eredményt ért el.

Nagy pofonba futott bele hazai pályán a Siófok. A Balaton-parti csapat hiába szerzett korán vezetést Medgyes Zoltán révén, az elmúlt hetekben remek formában futballozó Kazincbarcika a szünetre Tóth László és Olasz Dénes vezetésével már 3–1-re vezetett. A második félidőben hamar jött a negyedik vendég gól – Olasz után Tóth is duplázott –, míg a hazaiak büntetőt hibáztak, Zamostny Balázs tévesztett célt. A hajrára már csak a vendégsiker mértéke volt kérdéses, az 5–1-es barcikai győzelem végül Fótyik Dominik büntetője által alakult ki.

Fordulatos mérkőzést játszott a listavezető Gyirmót FC Győr Csákváron. Szepessy László együttese 22 perc után már két góllal vezetett, de a szünet után Villám Balázs a kiállítás sorsára jutott, Nagy Zsolt pedig büntetőből szépített. Az eldurvuló második játékrészben Daróczi Zoltán góljával a Csákvár egyenlített, de emberhátrányban is újítani tudott a Gyirmót, amely Nagy Patrik tizenegyesgóljával megszerezte a győzelmet és továbbra is az élen áll.

Fontos sikert aratott otthon az ETO FC Győr, amely a Soroksárt verte meg. A második félidő elején Kovács Dániel ejtette ki Jakab Dávid beadását, így Mervó Bence könnyedén helyezett az üres kapuba, majd a ráadásban Jakab lövése pattant ki a kapufáról, egyenesen Koltai Tamás elé, aki az üres kapuba helyezett.

A Zalaegerszeg egy korai Balázs Zsolt-góllal győzte le otthon a Ceglédet, így maradt a feljutást érő második helyen. A zalaiaknál Balázs a gólja után nem sokkal megsérült, de helyette Babati Benjamin szokása szerint aktív volt, egyszer a kapufát is eltalálta, de a második zalai gól nem jött össze, ezért a hajrában egy-egy ceglédi kontránál izgulnia kellett a hazai szurkolóknak.

Öt döntetlen után győzött ismét a Vác, amely a továbbra is vergődő Nyíregyháza otthonából távozott három ponttal. Murai Márk korai találatát a szünet előtt Csillag Dárius szabadrúgásgólja duplázta meg, a Szpari erejéből pedig a második félidőben csak a szépítésre futotta, Hornyák Marcell fejelt a kapuba. A szabolcsi együttes utolsó négy bajnokiján mindössze egy pontot szerzett.

Javított a hétvégi, Tiszakécske elleni kudarc után a Kaposvár, amely otthon a Balmazújvárost verte meg 1–0-ra – a győztes találatot Nagy Richárd gyorsan elvégzett szabadrúgása után Nagy Krisztián szerezte. Harcos mérkőzésen győzte le a Békéscsaba a Dorogot. Hursán György góljára Vígh Ádám gyorsan válaszolni tudott, de a fordulás után jött Viczián Ádám, aki egy szöglet után védhetetlenül fejelt a bal alsó sarokba. A csabaiak a győzelemmel tapadnak az élen állókra.

A kora délutáni mérkőzéseken a Tiszakécske már a 10. percben megszerezte a vezetést a Budafok ellen: Batizi-Pócsi Balázs megpattanó lövését nem tudta hárítani a vendégek kapusa. Bő negyedórára rá már kétgólos volt a hazaiak előnye, miután Batizi-Pócsi passzából Károly Bálint volt eredményes. A 3–0-s végeredményt Gréczi Gábor állította be a 68. percben.

A Monor–Budaörs összecsapáson a vendégek Kesztyűs Barna és Sajbán Máté góljaival már a 16. percben 2–0-ra vezettek. A hazaiak hiába kezdeményeztek többet a mérkőzés későbbi részében, nem tudtak gólt szerezni, így a Budaörs vihette el Óbudáról a három pontot.

NB II, 16. FORDULÓ


VASAS–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–1 (0–0)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion, 500 néző. Vezette: Radványi Ádám (Buzás Balázs, Medovarszki János)
VASAS: Bese B. – Hinora, Vaskó, Kelemen, Rokszin – Murka, Szatmári L., Talabér, Hajdú Á. (Bévárdi, a szünetben) – Birtalan B. (Balajti, 62), Ádám (Hrepka, 90). Megbízott edző: Ferenczi István
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi Cs. – Kovács B., Vágó, Sziklási, Bakos B., Darázs – Maly (Szabó V., 70), Zsirai, Czár, Eszlátyi (Lőrinczy, 90) – Jelena (Winkler, 65). Megbízott edző: Takács Gábor
Gólszerző: Talabér (1–0) a 61., Zsirai (1–1) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Ferenczi István:
– Csalódott vagyok, mert győzelemre számítottam. Az első félidőben háromszor is eltaláltuk a kapufát, mégsem szereztünk gólt. Szünet után gyorsan vezetést szereztünk, de a Mosonmagyaróvár gyorsan egyenlített is.
Takács Gábor: – Átvészeltük az első félidő viszontagságait, majd a szünet után kapott gól sem zavarta meg csapatomat. A mérkőzés legnagyobb helyzetét Winkler András hagyta ki, kár, hogy az üres kapuba sem tudta berúgni a labdát.

ZTE FC–CEGLÉDI VSE 1–0 (1–0)
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna, 875 néző. Vezette: Németh Ádám (Mohos Milán, Máyer Gábor)
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Kónya K., Kiss M., Devecseri, Gergényi – Madarász, Bedi – Gajda (Horváth K., 80.), Barczi, Babati – Balázs Zs. (Popin, 20., Novák, 87.). Vezetőedző: Dobos Barna
CEGLÉD: Mursits – Kárász, Albert I., Preklet, Farkas A. – Rétyi, Ágoston D. (G. Bíró, 69.), Sigér Á., Csirmaz – Nyilas (Asztalos, 78.), Tímári (Oldal, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Balázs Zs. (1–0) a 14. percben
Dobos Barna: – Sajnálom, hogy a három pont sorsát eldöntő Balázs Zsolt megsérült. Ez kicsit megzavart bennünket, ennek ellenére jobb százalékban kellene kihasználnunk helyzeteinket.
Nagy Tibor: – Az első játékrészben nem egészen azt játszottuk, amit elképzeltünk, a térfélcserét követően viszont már láttam olyan játékelemeket, amelyeket jó lenne, ha a jövőben tovább fejlesztene a csapat.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VÁC FC 1–2 (0–2)
Nyíregyháza, 500
néző. Vezette: Ducsai József (Varga Zsolt, Varga Gábor)
NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Nagy J. (Sztaroszta, 78.), Fodor F., Pejovics (Dragóner F., 42.), Forró – Végső, Bakos Sz. (Ötvös B., 56.) – Polényi G., Kártik, Pekár – Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Szabó N., Földi M. – Tóth G., Szekszárdi – Kákonyi, Csillag D. (Pintér B., 78.), Varga Sz. (Mátyás Zs., 85.) – Murai (Borvető, 91.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Murai (0–1) a 15., Csillag D. (0–2) a 27., Hornyák (1–2) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Lengyel Roland
: – Néhány játékosunk mintha nem tudta volna, milyen színű mezben játszunk. Saját magunkat építettük le, később pedig csak egy gólt szereztünk, ami kevés volt a pontszerzéshez.
Zoran Szpisljak: – Hétről hétre fejlődik a játékunk, helyzeteket dolgozunk ki, amelyekből az első félidőben kettőt értékesítettünk is. Ennek ellenére számunkra nehéz volt a második félidő, de nem engedtük, hogy a Nyíregyháza lendületből vezessen támadásokat.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR 2–3 (0–2)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 150
néző. Vezette: Szőts Gergely (Bornemissza Norbert, Garai Péter)
CSÁKVÁR: Tóth B. – Csilus Á., Csonka (Baranyai Á., 28.), Dulló, Galambos – Nándori (Tamás N., 30.), Farkas A. – Simon M. (Molnár G., 73.), Daróczi, Nagy Zs. – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Szilvási, Széles, Krebsz – Kontár, Nagy P. – Herjeczki (Szalánszki, 65.), Strestík (Lázár P., 47.), Heffler N. – Szarka (Présinger, 52.). Vezetőedző: Szepessy László
Gólszerző: Herjeczki (0–1) a 10., Heffler N. (0–2) a 22. Nagy Zs. (11–esből, 1–2) a 47., Daróczi (2–2) az 58., Nagy P. (11–esből, 2–3) a 67. percben
Kiállítva: Villám (gólhelyzetben fellökte Daróczit) a 47. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István
: – Kíváncsi lennék, ha kapusunk nem hibázik az első gól előtt, mi a végeredmény. Alattomos belépők miatt két súlyos sérültünk is van, s nem a keserűség mondatja velem, de nem a jobban futballozó csapat nyert.
Szepessy László
: – Az első félidőben nagyszerűen futballoztunk, ha értékesítjük harmadik ziccerünket, hamarabb eldönthettük volna a meccset. A második félidő már háború volt, de azt is megnyertük.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE–DOROGI FC 2–1 (1–1)
Békéscsaba, 587
néző. Vezette: Bogár Gergő (Baghy Csaba, Kormányos II Gábor)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Nagy S., Viczián, Szélpál N., Zahorán – Lustyik (Mészáros M., 80.), Király P., Mezei (Máris, 68.) – Hursán, Urbin (Szinanovics, 86.), Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor
DOROG: Horváth G. – Fürjes, Lénárth, Nagy Zs., Papp M. – Kitl M. (Paudits, 78.), Mészáros Á. – Erdélyi B. (Hegedűs M., 56.), Városi (Faragó, 66.), Szedlár – Vígh Á. Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Hursán (1–0) a 11., Vígh Á. (1–1) a 18., Viczián (2–1) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – Az elmúlt hetekben sokszor voltam elégedetlen a csapattal, ezúttal azonban a játékosok a fáradtságot leküzdve mindent beleadtak. Nem most futballoztunk a legjobban, de nagyot küzdöttünk.
Miskei Attila: – Elképzeléseink szerint zajlott a mérkőzés, jól is játszottunk, de két ilyen gólt nem szabad kapni. Pontot érdemeltünk volna.

ETO FC GYŐR–SOROKSÁR SC 2–0 (0–0)
Győr, ETO Park, 480
néző. Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Vígh-Tarsonyi Gergő)
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Tar (Bagi, 43.), Koszó, Vadász – Magasföldi (Koltai, 88.), Vukaszovics – Szimcsó, Jakab D., Andrics – Mervó (Tajthy , 78.). Vezetőedző: Király József
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Szpirulisz, Dvorschák, Valencsik, Bor – Gyömbér, Derekas – Lőrincz (Kovács Dávid, 84.), Tamási Zs. (Gárdos, 61.), Kundrák (Pál A., 76.) – Lakatos I. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Mervó (1–0) a 48., Koltai (2–0) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – Korábbi eredményeink ismeretében kötelező volt a győzelem, de nem volt egyszerű. Az első játékrész miatt hiányérzetem van, szünet után azonban sokat tettünk a három pontért, amelyet végül megérdemelten szereztünk meg.
Lipcsei Péter: – Fordulás után rögtön egy kapitális hibából gólt kaptunk, s ez megpecsételte a sorsunkat. Ilyen formában vagyunk, mindig akad valaki, aki döntő helyzetben hibázik. Kis túlzással az ETO helyzet nélkül győzött.

BFC SIÓFOK–KAZINCBARCIKAI SC 1–5 (1–3)
Siófok, 100
néző. Vezette: Molnár Attila (Farkas Balázs, Bede Tamás)
SIÓFOK: Molnár P. – Csilus T., Fehér Zs., Lorentz, Csibra (Nemes, a szünetben) – Gál M. (Hidvégi, a szünetben, Kiss Balázs, 64.), Réti – Bolla, Medgyes Z., Szilágyi P. – Zamostny. Vezetőedző: Mihalecz István
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló (Belényesi Cs., a szünetben) – Tóth L., Kovács O., Kiss Bence, Kanalos – Toma (Takács P., 75.), Olasz D. (Szabó L., 78.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Medgyes Z. (1–0) a 9., Tóth L. (1–1) a 24., Olasz D. (1–2) a 29., Olasz D. (1–3) a 35., Tóth L. (1–4) a 46., Fótyik (11-esből, 1–5) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Mihalecz István
: – Tíz percet futballoztunk, utána húsz percig csak csaltuk a futballt, majd ezek után még rátettünk egy óra görcsölést.
Gálhidi György: – Mindent elmond játékosaim teljesítményéről, hogy a Siófok legutóbbi hat meccsén mindössze három gólt kapott, tőlünk pedig most ötöt.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BALMAZÚJVÁROS 1–0 (0–0)
Kaposvár, 500
néző. Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Király Zsolt)
KAPOSVÁR: Pogacsics – Vachtler, Úr, Fodor M., Hadaró (Nagy J., a szünetben) – Szakály A., Nagy K. (Andorka, 84.) – Nagy R., Beliczky, Bíró D. – Tömösvári (Horváth F., a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert
BALMAZÚJVÁROS: Verpecz – Ternován, Jagodics B., Papucsek, Bora, Farkas N. – Kamarás (Kóródi, 53.), Szabó B. (Fekete Á., 72.), Patvaros, Erdei – Bíró Á. (Szalai A., 64). Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző: Nagy K. (1–0) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert:
– Csapatmunka volt, de kiemelem Pogacsics Krisztián teljesítményét, akinek teljesítménye is kellett a győzelemhez. Ahogy a kapusunk és a csapat, úgy szurkolóink érdeme is a siker.
Bekő Balázs: – Büszke vagyok csapatomra, elégedett vagyok a játékukkal. Tulajdonképpen kettő vagy három földöntúli kapusbravúr akadályozott meg bennünket a pontszerzésben.

TISZAKÉCSKE VSE–BUDAFOKI MTE 3–0 (2–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző. Vezette: Takács János (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Huszti A., Kardos N., Csáki, Sváb – Mihály (Puskás Z., 58.), Kocsis G., Horváth A., Tölgyesi, Károly (Gréczi G., 39.) – Batizi-Pócsi (Stoiacovici, 73.). Vezetőedző: Szabó István
BUDAFOK: Balogh P. – Margitics, Króner, Kheisz, Vankó – Oláh B., Kovács D., Vég B., Veszelinov (Kercsó, 68.), Kirják (Lakatos Cs., 88.) – Pölöskey (Vass M., 58.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Batizi-Pócsi (1–0) a 11., Károly (2–0) a 28., Gréczi B. (3–0) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István:
– Nagyszerű volt az első félidő, a folytatásban pedig a kontrákra alapoztunk, s így is megvoltak a helyzeteink. Fontos volt, hogy kapusunk, Molnár Márk kivédte Vankó Imre büntetőjét, igaz, bosszantó, Kardos Norbert meg kihagyta a miénket.
Csizmadia Csaba: – Szomorú vagyok, mert csalódnom kellett néhány játékosomban. A Tiszakécske kihasználta a hibáinkat és megérdemelten nyert. Játékunkból hiányoltam az érzelmet, amely nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.

BSS MONOR–BUDAÖRSI SC 0–2 (0–2)
Budapest,
Hévízi út, 400 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kepe Arnold, Aradi József)
MONOR: Bozsó – Fülöp N., Póti (Karacs, 54.), Tóth F., Balanescu (Haragos, 82.) – Bori, Májer G. (Szabó D., 62.) – Szuhodovszki, Palincsár, Szerencsi – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
BUDAÖRS: Demjén – Marques-Airosa, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes Sz. – Fejős, Lengyel B. (Czvitkovics, 65.), Kesztyűs (Csobánki, 59.), Sajbán Miklós – Sajbán Máté, Fodor D. (Végh G., 77.). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Kesztyűs (0–1) a 10., Sajbán Máté (0–2) a 15. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid:
– Még érezhető volt a hétvégi mérkőzésünk, tompán kezdtünk, s kétgólos hátrányba kerültünk. Utána hiába rendeztük a sorokat, ez nem volt elég a gólszerzéshez sem.
Bognár György: – Az első harminc percben jól játszottunk, az azt követő hatvan azonban álmomban se jöjjön elő, mert borzasztóan rossz mérkőzés volt. A lényeg, hogy a három pontot megszereztük.

AZ ÁLLÁS
1. Gyirmót FC Győr 16 11 1 4 39–17 +22 34
2. ZTE FC 16 9 5 2 26–17 +9 32
3. Békéscsaba Előre 16 9 4 3 28–19 +9 31
4. Kaposvári Rákóczi FC 16 8 6 2 29–23 +6 30
5. Budaörs 16 8 2 6 25–19 +6 26
6. Kazincbarcika 16 7 5 4 29–20 +9 26
7. Soroksár SC 16 7 3 6 27–23 +4 24
8. ETO FC Győr 16 6 5 5 27–20 +7 23
9. FC Csákvár 16 5 8 3 28–24 +4 23
10. Tiszakécske VSE 16 5 8 3 17–19 –2 23
11. Vasas FC 16 4 9 3 23–26 –3 21
12. Vác FC 16 4 8 4 15–18 –3 20
13. Dorogi FC 16 5 4 7 22–26 –4 19
14. Balmazújváros 16 4 6 6 15–18 –3 18
15. Ceglédi VSE 16 4 4 8 16–25 –9 16
16. Nyíregyháza Spartacus FC 16 3 5 8 21–25 –4 14
17. BFC Siófok 16 2 8 6 11–20 –9 14
18. Monor 16 3 3 10 20–29 –9 12
19. Budafoki MTE 16 3 3 10 13–27 –14 12
20. Mosonmagyaróvár 16 2 5 9 11–27 –16 11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik