Újpest: az UTE elindítja a végrehajtást a címerügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 14:55
Elindítja a végrehajtást a címerügyben az Újpest FC-vel szemben az UTE – olvasható a klub hivatalos közleményében.

„Az Újpesti Torna Egylet – mint ahogy eddig is, így ezután is – minden jogszabályok által biztosította lehetőséggel élni fog annak érdekében, hogy az eredeti címert helyreállítsa.„Az Újpesti Torna Egylet – mint ahogy eddig is, így ezután is – minden jogszabályok által biztosította lehetőséggel élni fog annak érdekében, hogy az eredeti címert helyreállítsa.

Mivel az Újpest FC akként döntött, hogy nem tanúsít jogkövető magatartást, és a másodfokú ítélet szövegét nem tette közzé honlapján, és semmilyen látható jelét nem mutatta annak, hogy a bíróság ítéletét végre kívánja hajtani, így az UTE a jogállami keretek adta következő lépést megteszi, és a végrehajtást elindítja" – írja az UTE közleményében.

ELŐZMÉNYEK

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között. A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

A cégbíróság később az UTE-nak adott igazat, a klub decemberi közleménye szerint az Újpest FC-nek 30 napon belül meg kellett volna szüntetnie az új címer használatát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik