Rebrov elhibázott kísérlete; véget ért a kajak-kenu vb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 23:50
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényének eddigi alighanem legnagyobb meglepetése született meg vasárnap este Felcsúton: a Puskás Akadémia hátrányból fordítva mért három gólos vereséget a bajnok Ferencvárosra. A hazai okkal örültek, az Európa-liga-visszavágóra készülő Fradi szempontjából azonban igencsak kellemetlen ez az eredmény, még akkor is, ha erősen tartalékos csapat lépett pályára. Szerhij Rebrov váratlanul új szisztémát próbált ki, de a kísérlet ez alkalommal rosszul sült el.
Az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényének eddigi alighanem legnagyobb meglepetése született meg vasárnap este Felcsúton:
a Puskás Akadémia hátrányból fordítva mért három gólos vereséget a bajnok Ferencvárosra. A hazai okkal örültek, az Európa-liga-visszavágóra készülő Fradi szempontjából azonban igencsak kellemetlen ez az eredmény, még akkor is, ha erősen tartalékos csapat lépett pályára. Szerhij Rebrov váratlanul új szisztémát próbált ki, de a kísérlet ez alkalommal rosszul sült el.

Vereséget szenvedett a románoktól a magyar válogatott a budapesti női röplabda Európa-bajnokság csoportkörében, de a továbbjutásról ezzel még nem kell lemondania. Igaz, most két kemény csata következik, amelyet meg kellene nyerni. Előbb az azeriek, aztán pedig a hollandok következnek. Hogy miért maradt el a siker a románok ellen, arról Jan De Brandt szövetségi kapitányt és Németh Anett átlót is faggattuk.

Kopasz Bálint lenyűgöző teljesítménnyel nyert világbajnoki aranyérmet a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A K–1 1000 méter győztese a lapunknak adott interjúban elárulta, a sikert követően a Dóm téren szarvaspörköltet vacsorázott kapros, tejfölös galuskával, amiről szó sem lehetett volna a felkészülés időszakában. A kajakos arról is mesélt a Nemzeti Sportnak, mit jelent számára az algyői vidék magányossága. További két oldalon keresztül értékeljük a vasárnap zárult szegedi világbajnokságot – többek között a záró napon aranyat szerző női kajak négyes tagjaival, valamint női kajak egyesek ötezer méteres távján győztes Bodonyi Dórával.

Népsport mellékletünkben ez alkalommal annak is igyekeztünk utána járni, hogy vajon mi lehet valójában az igazság a vízilabdasport magyarországi megszületésével kapcsolatosan. Itt van mindjárt az a kérdés, hogy igaz-e, miszerint Harry Perry, a MAC atlétáinak angol edzője küldte volna az első labdát a hazatérését követően? Munkatársunk kutatása alapján úgy tűnik, talán nem is postán, hanem Perry csomagjában jött a labda, s nem is egy, hanem mindjárt kettő.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik