Női MK: hétgólos meccsen védte meg a címét a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.16. 21:52
Sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát a Ferencváros női labdarúgócsapata, amely változatos mérkőzésen 4–3-ra verte meg a DVTK-t.
Négy gólt szerzett, ötödször nyert kupát a Fradi (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Négy gólt szerzett, ötödször nyert kupát a Fradi (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A két csapat egy éve ugyancsak a fináléban csapott össze, akkor a Fradi 3–1-re győzött. Ezúttal is az esélyesebb fővárosiak kezdtek jobban, a 12. percben Csiki Anna a 16-os bal sarkától jobbal nagy gólt lőtt a bal felső sarokba, 1–0. Nem sokat váratott magára a folytatás, ismét Csiki villant, ezúttal Allegra Poljak átadását helyezte el a hálóban, 2–0.

Dörnyei Balázs edző boldogan öklözött a levegőbe, ő sem sejthette, hogy a hajrá perceiben a diósgyőriek két szép kontra végén nem csupán szépítenek, de egyenlítenek is: a 38. percben Hanna Marie Barker, a 45. percben pedig Tóth Alexandra talált be 2–2.

A második félidőben a vendégek agilisabban kezdtek, a miskolci szurkolókat azonban a 70. percben Szabó Viktória, két perc múlva pedig Poljak lecsendesítette, visszaállítva a kétgólos különbséget 4–2.

A 86. percben még Biljana Bradics ugyan faragott a hátrányon, ám végül a Fradi megérdemelten győzött 4–3-ra, így sorozatban ötödször is elhódította a trófeát.

FÖRCH NŐI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Ferencváros–Diósgyőri VTK 4–3 (2–2)

Hidegkuti Nándor Stadion, 1200 néző. V.: Kulcsár Katalin (Baráth Noémi, Révész Csilla)
FTC: Németh J. – Mosdóczi, Rőhberg, Zlidnis, Szabó V. – Alekszics – Pusztai S. (Diószegi, 69.), Fenyvesi, Csiki (Nagy V., 87.) – Kocsán (Fogl, 84.), Poljak. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
DVTK: Szőke-Nagy – Nagy F., Kiamu, Jáhn, Ficzay, Sandu – Bradics, Tóth A., Paul, Barker – Vachter (Balázs Cs., 78.). Vezetőedző: Fórizs Sándor
Gólszerző: Csiki (12., 34.), Szabó V. (70.), Poljak (72.), illetve Barker (38.), Tóth A. (45.), Bradics (88.)

A kupaátadás (Fotó: Török Attila)
A kupaátadás (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik